“objektiften Yaşam” Fotoğraf Sergisi Açıldı

Fotoğraf sanatçısı İlhan Devirim ve fotoğraf sanatına gönül veren Hakan Tezel, Urla Belediyesi Fotoğraf Sanat Evi’nde sergi açtı.

“objektiften Yaşam” Fotoğraf Sergisi Açıldı
“Objektiften Yaşam” konulu fotoğraf sergisinin açılışına Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu başta olmak üzere fotoğraf severler katıldı.

İlhan Devirim ve Hakan Tezel’in 25 fotoğrafından oluşan sergi açılışı büyük ilgi gördü. Açıldığı 2009 yılından bugüne değin her ay bir fotoğraf sanatçısına ev sahipliği yapan Urla Belediyesi Fotoğraf Sanat Evi fotoğrafa gönül vermiş insanları bir araya getirmeye devam ediyor. Her ay artan ilgi ve beğeni ile sanatseverlerin ilgisini çeken Fotoğraf Sanat Evi Nisan ayında İlhan Devirim ve Hakan Tezel’in objektifine yansıyan fotoğraflara ev sahipliği yapıyor.

4 yıldır da Urla Belediyesi Fotoğraf Sanat Evi’nde gönüllü olarak çalışan İlhan Devirim, uzun yıllardır fotoğraf sanatıyla ilgilendiğini pek çok sergi açtığını ifade ederek, “Amacımız fotoğraf sanatını daha geniş kitlelere ulaştırmak ve sevdirmekti. Kurduğumuz Urla Fotoğraf Grubu’na her geçen gün ilginin ve üye sayısının artması amacımıza ulaştığımızı gösteriyor ki bu durumdan bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

Urla Ziraat Bankası Müdürü olan Hakan Tezel ise, ilk sergisini Urla’da açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bir yıl önce Urla’ya tayin olunca ilk dikkatimi çeken Urla Belediyesi Fotoğraf Sanat Evi olmuştu. Ardından Urla Fotoğraf Grubu ile tanıştım ve bugün burada ilk sergimi açmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu güzel mekanı Urla’ya kazandıran Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu’nu kutluyorum ve bizlere bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tezel ve Devirim, sergide genellikle doğu Anadolu bölgesine ait fotoğraflara yer verdiklerini ifade ederek, “Anadolu’nun farklı yörelerinden farklı insan karelerinin yer aldığı fotoğraflarda insanlarımızın ortak duygu ve yaşayışlarından örnekler sunduk” dediler.

Serginin açılışını gerçekleştiren Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, restorasyonunu yaptırarak Fotoğraf Sanat Evi olarak hizmete sundukları binanın yaşayan bir mekan haline dönüşmesinden duydukları mutluluğu dile getirerek fotoğraf sanatçıları İlhan Devirim ve Hakan Tezel’e pkalet ve çiçek takdim etti.

İlhan Devirim ve Hakan Tezel’in “Objektiften Yaşam” konulu fotoğraf sergisi Nisan ayı boyunca Urla Belediyesi Fotoğraf Sanat Evi’nde görülebilir .
Kaynak: İHA