Beyaz Saray Sözcüsü Carney Açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, ABD Başkanı Barack Obama'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu bazı liderleri kısa süre sonra ağırlamayı sabırsızlıkla beklediğini belirterek, "Bu, onun bölgeye yönelik ilgisini ve taahhüdünü yansıtıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ı 16 Mayıs'ta Beyaz Saray'da ağırlayacak Obama, bunun öncesinde 23 Nisan'da Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife Al Sani ile 26 Nisan'da da Ürdün Kralı 2. Abdullah'la Beyaz Saray'da görüşecek.

Günlük basın toplantısında Carney'e, ziyaretler ve bunların Suriyeli muhaliflere yönelik yardımlarla ilgili olup olmadığı soruldu.

Carney, bu liderlerle yakın ilişkileri olan Obama'nın, son bölge ziyaretinden de anlaşılabileceği gibi Ortadoğu'ya özel ilgisinin bulunduğunu belirti.

Beyaz Saray Sözcüsü Carney, ''Obama, görüşmelerinde sadece Suriye değil ama Suriye'nin de dahil olduğu bölgedeki karmaşık gelişmeleri bu liderlerle görüşme fırsatı bulacak. Başkan, bu ziyaretleri dört gözle bekliyor ve bu, onun bölgeye yönelik ilgisini ve taahhüdünü yansıtıyor'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Barışkan Ünal

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA