BDP'li Kürkçü: Kuvvetli İstenirse Barış Gelir

BDP İçel Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, hükümetin, somut bir ihtiyacı işaret ettiği için çözüm sürecini başlattığını belirtti.

Sürecin ciddi risklerle ilerlediğine işaret eden Kürkçü, “Girilen yol birçok tuzak ve tehlikelerle dolu. Bu yoldan çok kuvvetle istenilirse ve gerekleri yapılırsa barış çıkar.” dedi.

Malatya’da Halkların Demokratik Kongresi (HDK) tarafından belediye konferans salonunda 'Barış için eşitlik, çözüm için müzakere' konulu toplantı düzenlendi.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve sanatçı Ferhat Tunç'un da katıldığı toplantıda konuşan Ertuğrul Kürkçü, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çözüm sürecinin çok önemli gelişmeler içerdiğini belirten Kürkçü, “Savaş baltalarının toprağa gömülmesine doğru gidiyoruz. Halk da böyle bir irade ve arzu belirtti. ” dedi.

Sürecin nesnel sebepler nedeniyle başlatıldığını savunan Kürkçü, şöyle devam etti: “Başka türlü olmayacağı için böyle oluyor, olması samimi olup olmamaktan daha önemlidir bizim için. Çünkü geri kaçınılamayacağı, son derece somut bir ihtiyaca işaret ettiği için hükümet bu yola girdi. Girilen yol birçok tuzak ve tehlikelerle dolu. Bu yoldan mutlaka ve zorunlu olarak barışa çıkılır diye bir şey yok, ama isterseniz, istersek, onu çok kuvvetli ister ve gereklerini yaparsak bunun için gönüllü olmayan bir muhatap ile bile barış yolu katedilebilir. Gençlerimizin hayatlarını kaybetmeden, kendi gelecekleri için birbirlerini öldürmeden çabalayabilecekleri bir yeni koridor ve bir yeni kapı açılıyor. Bu kapıdan geçmek bizim aklımızın, boynumuzun borcu. Bu yoldan geçmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız." Bu süreçte asıl çözüm yerinin TBMM olmasını istediklerini anlatan Kürkçü, CHP'nin de çözüm sürecinde faal rol oynaması gerektiğini söyledi.

Milletvekili Tuncel ise Türkiye'nin önemli bir sürece girdiğini belirterek, "Bu süreci önemsiyoruz, ancak bu sürecin devamı daha büyük önem taşıyor. Bu, sadece iktidara bırakabileceğimiz bir iş değil. 30 yıldır bu savaştan en çok etkilenenler olarak daha çok yer almamız ve barışı inşa etmemiz gereken bir sürecin içerisindeyiz." diye konuştu.

TOPLANTIYA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Toplantı nedeniyle Malatya Emniyet Müdürlüğü ekipleri Belediye Konferans Salonu çevresinde geniş güvenlik tedbirleri aldı. Konferans salonu çevresinde adeta kuş uçurtmayan polis ekipleri, salona girenleri tek tek aradı. Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, toplantı devam ederken alınan güvenlik önlemlerini incelemek amacıyla konferans salonuna geldi. Emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve birim amirleriyle bir araya gelen Aygün, HDK üyelerinin faaliyetlerinin sorunsuz şekilde sona ermesini sağladı .