Atalay: Bu Süreçte Halk Ne İsterse O Olacak

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Kürtlerin ve Türklerin Çanakkale cephesinde omuz omuza savaştığını söyledi.

Son 30 yıllık dönem paranteze alınarak yola devam edilmesi gerektiğini dile getiren Atalay, “Bu konuda en büyük desteği sizden bekliyoruz. Halk isterse hiç kimse halkın gücüne karşı kimse duramaz. Millet neyi istiyorsa er geç o olur. Söz de karar da milletin olur. Biz bütün yüreğimizle inanıyoruz, bütün millet barışı istiyoruz. Bu millet kardeşliği, dostluğu istiyor.” dedi.

AK Partili 45 milletvekili Diyarbakır, Batman ve Siirt’te vatandaşlarla bir araya gelmek için Diyarbakır’a geldi. Diyarbakır Havaalanı’nda partililer tarafından karşılanan milletvekilleri programının birinci gününü Diyarbakır’da geçirmek için gruplar halinde ilçelere dağıldı. AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Silvan ilçesinin Çatakköprü köyünde köy sakinleriyle kahvede bir araya geldi. Selamlaşmanın ardından AK Partili milletvekilleri ve köylüler çözüm sürecine yönelik sohbet etti.AK Parti Ardahan Milletvekili Atalay, geçmişteki olayların geride kaldığını söyledi.

CHP ve MHP’nin problemin yegane müsebbibi olmalarına rağmen kendi hatalarıyla yüzleşip bu sürece katkı vermesini istediklerini ifade eden Atalay, CHP ve MHP’nin “Kendimizi tarihe millet affettirmek istiyoruz. Yanlış yaptık. Milletten özür diliyorum” demelerini beklediklerini dile getirdi. CHP döneminde Derrsim’de 30-40 bin insanın katledildiğini herkesin bildiğini ifade eden Atalay, yıllar sonra anamuhalefet partisi yerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın milletten özür dilediğini kaydetti.

CHP lideri Kemel Kılıçdaroğlu’nun Dersimli olduğunu hatırlatan Atalay, “CHP lideri Dersimli olmasına rağmen o olayı bile sahiplenmedi. MHP ve CHP kendi geçmişlerine bir ayna tutsunlar; 'Biz geçmişte ne cürümler işlemişiz ne hatalar işlemişiz, ne aptalca yasaklardan dolayı nice canlar yakmışız, ülkeye kan kaybettirmişiz.' Bütün dünyada herkes kendi insanın refah payını artırmak, kendi insanını daha mutlu kılmak, kendi insanlarının yarınlarını daha güzel inşa etmek, kendi birlik ve beraberliğinin bütün imkanlarını oluşturmak için yarışırken ne yazık ki biz bütün bunları bir kenara itmişiz, yıllarca anlamsız sebeplerden dolayı kavgalar oluşturmuşuz. Sen ben davasına ayrılık gayrılık sevdasına düşürmüşüz insanlarımızı.” şeklinde ifadelere yer verdi. 1980 darbesi öncesinde ülkede gençlerin sağcı solcu diye kamplara ayrıldığını hatırlatan Atalay, “Birbirlerinin kanına girdiler. Kimi katil oldu kimi mahkum oldu. 80’den sonra yine bu memleketin çocuklarını Türk-Kürt diye öteki beriki diye Alevi-Sünni diye birbirine vuruşturup, havayı bulandırıp, suyu bulandırıp bu memleketi sövüşlemeyi tercih ettiler.” dedi.

"AK Parti sizinle, desteğinizle, dualarınızla, gayretlerinizle, çabalarınızla bu memleketin her ilçesinden, her köyünden bir destek almıştık. Bu desteğe AK Parti’den başka bir partinin de sahip olmadığını görüyoruz." diyen Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Buna rağmen biz istiyoruz ki bu memlekette herkes kendi inancı, siyasi görüşü, ideolojisi, rengi, dini, kültürü, dili, mezhepi ne olursa olsun yaşasın. Madem ki biz bu topraklarda bu toprakların kazanılmasında, vatan edinilmesinde, vatan olarak korunmasında hep bedelleri ortaya koyduk. Aynı cephelerde savaştık. Aynı mevzilerde koyun koyuna şehit düştük. Madem ki biz bu bedelleri beraber ödedik. Dostluk duygularını yeniden pekiştirsinler istiyoruz. Bu amacımız inşallah gerçekleşecek.”Türklerin Anadolu’ya gelişinde Malazgirt’te en büyük desteği Kürtlerin verdiğini söyleyen Atalay, “Çanakkale’de beraberdik. İnşallah yarın da beraber olacağız. Bu 30 yıllık dönemi paranteze alarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu konuda en büyük desteği sizden bekliyoruz. Halk isterse hiç kimse halkın gücüne karşı kimse duramaz. Millet neyi istiyorsa er geç o olur. Söz de karar da milletin olur. Biz bütün yüreğimizle inanıyoruz bütün millet barışı istiyoruz. Bu millet kardeşliği, dostluğu istiyor.” şeklinde konuştu.