Ankara’nın Yavru Kaplanı ‘Cango’ 3 Aylık Oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi AOÇ Hayvanat Bahçesi’nde annesinin terk ettiği minik kaplan ‘Koko Cango’ 3 aylık oldu.

Bir anne şefkatiyle veteriner hekimler, bakıcı annesi ve hayvanat bahçesi çalışanlarıyla yaşatılan yavru kaplan Cango, 8 kiloya ulaştı. Hayvanseverlerin gözbebeği haline gelen ve sütle beslenen minik kaplan et yemeye de başladı.

Asya ormanlarının en vahşi hayvanını temsil eden kalabalık kaplan ailesinde sayı, 3 ay önce doğan yavru kaplan Koko Cango ile 10’a ulaşmıştı.

"CANGO ARTIK HAYVANAT BAHÇESİNDE KALIYOR

"Hayvanat Bahçesi Müdürü Mustafa Sancar, Bengal kaplanı cinsi anne kaplanın, doğumdan itibaren yavrularını reddettiğini açıkladı.

Sancar, "Koko Cango adını verdiğimiz dişi yavru kaplanı, annesi reddedince hemen korumaya almıştık. Ankara dışında da tüm ülkemizdeki vatandaşlardan büyük bir ilgi gösterildi. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Cango, 3 aylık oldu, artık hayvanat bahçesinde kalıyor ve herkesin sevgisini de kazanarak hayata tutundu." dedi.

1 KİLO 350 GRAM DOĞAN CANGO 8 KİLOYA ULAŞTI

Annesi bakmayan yavruların yaşamasının çok zor olduğunu bildiklerini kaydeden Müdür Sancar, şöyle konuştu: "Bu yüzden bir ilki yaşıyoruz. 3 aylık dişi kaplan Cango, bizim neşe kaynağımız oldu. Her gün saat 17.00’a kadar Hayvanat Bahçesi’nde veteriner hekimimiz ve bakıcı annemizin gözetiminde olan Koko Cango’yla, gece saatlerinde acıktığında da özel olarak nöbetçi hekimlerimiz ilgileniyor. Annesi 200, babası 250 kilo olan Cango, şu anda 8 kiloluk sağlıklı bir kaplan haline geldi. Son derece sevimli. Fakat bakıcılarına ve veterinerlere, istemeden de olsa şaka yapayım derken ısırıp zarar verebiliyor. Küçüklüğüne bakıp aldanıyoruz ama tırnakları ve dişleriyle artık o bir kaplan sonuçta. Gerçek doğasını bulmaya başlıyor. Yakında yeni yapılacak olan barınağına geçecek."