Proje Kapsamında Tekirdağ'a Gelen Spor Tırı İlgi Görüyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından yürütülen "Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun" projesi kapsamında Tekirdağ'a gelen spor tırı ilgi görüyor.

Sahil dolgu saha alanına kurulan spor tırında portatif futbol, voleybol ve basketbol sahaları yer alıyor. Etkinlik kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce broşür ve tanıtıcı kitap dağıtılan çeşitli yaş gruplarından çok sayıda kişi alana gelerek spor yaptı.

İstediği branşta spor yapan vatandaşlar, burada uzman antrenörlerden de teknik bilgiler aldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin, toplumun her kesimindeki insanlara sporu tanıtmak, alışkanlık haline getirmek, sporun centilmenlik ve dostluk öğelerini ön plana çıkarmak amacıyla yapıldığını söyledi.

Etkinliğe Tekirdağlıların ilgi gösterdiğini ifade eden Tatlısu, "Türkiye'de toplam 50 ilde uygulandı bu proje. Tekirdağ biraz şanslı çünkü Çorlu ilçesinde de yapıldı. Tekirdağ halkı bu işe teveccüh gösterdi. Bugün Tekirdağ'daki bu etkinliğimize 10 bin 897 kişi katıldı.

Bunun 5 bin 845'i erkek, 5 bin 50'si bayan sporsever" dedi.

Muhabir: Yavuz Karaduman/Muhterem Erkul

Yayıncı: Erdal Turanlı
Kaynak: AA