Tümsiad, Adıyaman'ın İka'da Kabul Edilen Projelerinden Memnun

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adıyaman şube Başkanı Erkan Çakmak, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Projelerinden Adıyaman’ın hak ettiği değerde faydalanmaya başladığını söyledi.

Tümsiad, Adıyaman'ın İka'da Kabul Edilen Projelerinden Memnun
Adıyaman, Gaziantep ve Kilis illerinin içerisinde bulunduğu İKA’dan Adıyaman’ın bu güne kadar yeterince faydalanamadığına işaret eden TÜMSİAD Başkanı Erkan Çakmak, Adıyaman’ın Gaziantep hatta Kilis’in arkasında kalarak, yatırım imkanından mahrum kaldığını savundu.

Çakmak, “TÜMSİAD olarak, kurulduğumuz günden bu yana, Adıyaman’ın İKA ve KOSGEB gibi devlet destekli yatırım imkanlarından yeterince faydalanamadı. Tüm sanayici ve iş adamlarımızı, katıldığımız her ortamda bu imkanlardan faydalanmaya davet ettik. Özellikle Adıyaman Valiliği'nin yapmış olduğu çalışmayla birlikte artık Adıyaman’da İKA’dan hakkettiğini almaya başlamıştır. Ajansa sunulan projelerden 39’u kabul edilirken, ilk defa Gaziantep, Adıyaman’ın gerisinde kalarak 36 projesini kabul ettirdi. Gelinen nokta oldukça sevindiricidir. Onaylanan projeler, Adıyaman’ımıza yeni yatırım ve yeni iş imkanı demektir. Adıyaman’ın kalkınması yolunda projelerin onaylanmasında çaba gösteren Valimiz Mahmut Demirtaş ile Vali Yardımcımız Murat Süzen başta olmak üzere diğer tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA