Resim Yarışmasında Başarılı Olan Öğrenciler Ödüllendirildi

Kadın istihdamının desteklenmesi operasyonu kapsamında Milli Eğim Bakanlığı ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen “Annemin’ de işi olsun” resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Resim Yarışmasında Başarılı Olan Öğrenciler Ödüllendirildi
Demirözü ilçesine bağlı Gökçedere Beldesi ortaokulunda düzenlenen törende iki öğrenci tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunduktan sonra İş Kur İl müdürü Ömer Akdeniz proje hakkında şunları söyledi.

Kadın istihdamının desteklenmesi operasyonu kapsamında Milli Eğim Bakanlığı ile iş birliği yapılarak düzenlenen “Annemin’ de işi olsun” resim yarışması ödül törenine hoş geldiniz. Ülkemizde her geçen gün artan kadın istihdamının, ilimizdeki ayaklarında çeşitli program ve projelerde; toplam 1398 kadına 2012 yılında İş kur olarak iş ve meslek edindirme kursu vermiş bulunmaktayız. Bayburt’umuzda yapılan pozitif ayrımcılık çerçevesinde kadınlarımızın istihdamı için İş kur olarak elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz bu vesileyle “Annemin ‘de işi olsun” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi onları yetiştiren okul Müdürüne öğretmenlerini kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Saygılar sunarım.” dedi.

Kısa bir teşekkür konuşması yapan Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu; "Başta öğrencilerimizi yetişmesinde katkısı olan tüm öğretmen arkadaşlarımı okul idarecilerini ve tabii ki öğrencilerimizin velilerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Yoğun işlerine rağmen bizleri yalnız bırakmayarak programımıza katılmak üzere beldemizi şereflendiren Sayın Valimize ve Bütün katılımcılara katılımlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Vali Hasan İpek'te, "Gökçedere (Pulur) tarihte gerçekten çok önemli bir şehrimiz Söğüt Osmanlı imparatorluğu için neyse Pulur’da Akkoyunlu devleti için o kadar önemli bir yerleşim yeriydi. Günümüze kadar gelen eserler O dönemlerde Gökçedere’nin Akkoyunlu devleti için ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Biz Bayburt olarak Gökçedere’yi bu anlamada çok önemsiyoruz. Ama ben bugün özellikle şiir okuyan kızlarımdan gördüğüm kadarıyla gerçekten kültür birikiminin olduğu bir yer çok aşikar ve çok net onun için burada okuyan öğrencilerimi onları bu anlamda yetiştiren değerli öğretmenlerimi okul yöneticilerini ve Milli Eğitim camiasını tüm çalışanlarını, yöneticileri ve İlçe Kaymakamımızı öncelikle tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca bugün burada birinci olan Rukiye kızımız ve diğer iki öğrencimizi Bayburta çağırmak istemedik biz gidelim hem öğrencilerimizin ödüllerini verelim hem de okullarında kendilerini ve öğretmenlerini ziyaret edelim. Bu vesileyle bugün burada birinci olan Rukiye’ye kızımıza bir adet bisiklet armağan ediyoruz. Beldeye gelirken dikkat ettim Belediye Başkanımız her tarafı parkeyle güzelce yapmış, kızımız hediye ettiğimiz bu bisikleti rahat rahat binebilecektir. Hayırlı olmasını temenni ediyor, hizmetlerinden dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.” diyerek duygularını dile getirdi.

İkinci olan Melek Çalaoğlu’na ödülü Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu ve üçüncü olan Yusuf Akgün’e ödülü Bayburt İş Kurumu Müdürü Ömer Akdeniz tarafından verildi.

Ödül töreni sonrası öğretmenler odasında okulda görev yapan öğretmenlerle tek tanışan Vali Hasan İPEK, YGS sınavlarında İlimizin Türkiye genelinde 20. olduğunu ve böyle bir başarının elde edilmesinde büyük emekleri olduğu için öğretmenlere teşekkür etti ve başarılarının devamını diledi .
Kaynak: İHA