Mazlumder Genel Başkanı Ünsal Açıklaması

Akil İnsanlar Heyeti'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi listesinde yer alan Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, ''Heyeti bir hakem heyeti olarak düşünüyoruz. Böylece birikimi daha iyi değerlendirilmiş olur'' dedi.

Ünsal, akil insanlar oluşumunu önemli bulduklarını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın zihninde komisyona ilişkin nasıl bir görev ve sorumluluk olduğunu net olarak bilmediklerini ifade eden Ünsal, ''Sadece barış sürecinin halk ve ilişkiler çalışmasını yürütecek bir heyet olarak tasarlandıysa bunun, heyetin büyük toplumsal birikimi verimsiz kullanmak olduğunu düşünüyoruz'' ifadesini kullandı.

Heyetin, terör örgütü üyelerinin sınır dışına çıkmasında gözlemci, siyasi reformlar konusunda ara bulucu, cezaevindekilerle yurt dışında yaşayanların normal hayata dönüşü ve silahların bırakılmasında söz sahibi olması gerektiğini belirten Ünsal, ''Mazlumder olarak akil adamlar heyetini bir hakem heyeti olarak düşünüyorduk. Böyle olursa bu birikimi daha iyi değerlendirmiş ve barışa teslimde daha önemli bir rol vermiş olur'' diye konuştu.

-''Kürt sorunu açısından da Türkiye açısından da önemli''-

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi listesinde adı bulunan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, geçen pazar Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın arayarak, heyette yer almaları konusunda teklifte bulunduğunu bildiren Özgen, ''Sonuçta Kürt sorununun barışçıl, demokratik çözümü diyalog ve müzakereden geçiyor. Onun dışındaki yöntemler de iflas etmiştir. Bu yöntemin öne çıkması Kürt sorunu açısından da Türkiye açısından da önemlidir'' diye konuştu.

Heyetin işlevi, misyonu, çalışma şekli ve hangi kademelerinde nasıl yer alınacağı gibi konuların tartışılması gerektiğini belirten Özgen, ''Hem emek meslek örgütleri temsilcileri hem de bir konfederasyon başkanı olarak yer alabileceğimi ifade ettim'' dedi.

-''Tarafımızdan yadırganmıştır''-

Türkiye Kamu-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'u arayarak Akil İnsanlar Heyeti'nde yer almasını istediği belirtildi.

Koncuk'un da Atalay'a, ''Türkiye Kamu-Sen'in süreçle ilgili görüşleri nettir. İnanmadığımız bir süreçte bulunmamız mümkün değildir'' diyerek heyette bulunmayacağını ifade ettiği kaydedildi.

Çözüm sürecine karşı ülke genelinde ''Türk bayrağı asın'' kampanyası başlatıldığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

''Buna rağmen Hükümet yetkililerinin bunları görmezden gelerek Genel Başkanımız Koncuk'un Akil Adamlar Heyeti'nde bulunarak sürecin içerisine dahil edilmeye çalışılması tarafımızdan yadırganmıştır. Türkiye Kamu-Sen, ülkemizin ve milletimizin hayrına olacak her türlü çalışma ve projenin bugüne kadar içinde olmuştur. Bundan sonrada hayırlı her türlü çalışmanın içerisinde olacaktır.''

Muhabir: Ekip

Yayıncı: Eda Ay
Kaynak: AA