Kırıkkale'de Kutlu Doğum Haftası Hazırlıkları

Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, Kutlu Doğum Haftası hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.

Gerek, müftülükte düzenlediği basın toplantısında, bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nın konusunun ''Hz. Peygamber ve İnsan Onuru'' olduğunu belirterek, haftanın kentin her yerinde farklı etkinliklerle kutlanacağını belirtti.

Hazırlıkların Vali Ali Kolat'ın himayelerinde devam ettiğini ifade eden Gerek, şöyle konuştu:

''Kutlu Doğum Haftası başta Kırıkkale Belediye Başkanlığı olmak üzere, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, halkımızın destek ve katkıları ile canlı bir şekilde kutlanacaktır. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, 12 Nisan Cuma günü saat 17.00'de Cumhuriyet Meydanı'da başlayacak. 16 Nisan Salı günü Kırıkkale Üniversitesi'nde, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Erul ile Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürbüz Deniz'in katılacağı 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' konulu panel düzenlenecek. 19 Nisan Cuma günü ise Başpınar Spor Salonu'nda program düzenlenecek. Program Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında dünya birincisi olan Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Hafız Metin Çakar katılacak.''

Gerek, programın hazırlanmasında emeği geçen, destek ve katkı veren herkese teşekkür ederek, vatandaşları etkinliklere davet etti.

Muhabir: Fatih Gökmen

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Kaynak: AA