Gediz Mustafa Necib Alayeli Anadolu Lisesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ne Gezi Düzenledi

Gediz Mustafa Necip Alayeli (MNA) Anadolu Lisesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ne Tanıtım Günü gezisi düzenledi.

Mustafa Necip Alayeli Anadolu Lisesi Gezi ve İnceleme Kulübü tarafından Tanıtım Günü kapsamında gerçekleştirilen geziye, Okul Müdürü Mehmet Kale, Coğrafya Öğretmeni Şaban Mutlu, Almanca Öğretmeni Sedat Çam ile 11.sınıf öğrencileri katıldı.

Gezi hakkında bilgi veren Mustafa Necip Alayeli Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Kale, rehberler eşliğinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi yerleşkesini ziyaret eden öğrencilerin yükseköğretim kültürüne alıştırılmaya çalışıldığını söyledi.

Öğrencilere, üniversite rehberlerince yapılan sunumlarla Anadolu Üniversitesi'nin çok yönlü olarak tanıtıldığını belirten Okul Müdürü Mehmet Kale, "Bu sunumlarla bilgilenen öğrencilerimiz Eczacılık, Mimarlık ve Hukuk fakültelerini gezerek incelediler. Daha sonra üniversite yemekhanesinde öğle yemeği verildi.

Öğrenciler için üniversite tanıtım gezilerinin motivasyonu artırmada önemli bir rolü olduğu düşünülerek gerçekleştirilen bu seyahat çok olumlu ve verimli geçmiştir. Öğrencilerimiz bu gezi ile üniversiteli olmanın havasına ve kültürüne alıştırılmaya çalışıldı. Üniversite hayatını ve ortamını yakından gören öğrencilerimizde ders çalışma isteği arttı ve motivasyonda gözle görülür biçimde değişiklik oldu" dedi.

Anadolu Üniversitesi'nin değişik mekanlarını ziyaret eden öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte hatıra fotoğrafları çekildikten sonra üniversiteden ayrılarak ilçeye döndüler .
Kaynak: İHA