Tutuklu ve Hükümlülerden El İşi ve Resim Sergisi

Gümüşhane'de tutuklu ve hükümlülere ait el işi ve resimlerin yer aldığı sergi açıldı.

Gümüşhane Belediyesi'nce Zafer Meydanı'nda kurulan çadırda düzenlenen serginin açılışına, Vali Yusuf Mayda, İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkan Vekili Bilal Özdener, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Selim Eren, kurum müdürleri ile adliye personeli katıldı.

Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, cezaevlerinin, bir cezanın çektirildiği değil topluma kazandıran, topluma yeniden döndüren kurumlar olduğunu belirterek, "Bu nedenle cezaevleri içerisinde özellikle SODES kapsamında çeşitli sosyal etkinlikler düzenleniyor. Bu amaçla spor salonları yapıldı, resim ve el işi atölyeleri kuruldu. Bu tür atölyelerde, tutuklu ve hükümlülerimiz cezaevindeki zamanlarını hem en iyi şekilde değerlendiriyor hem de iş ve meslek sahibi oluyorlar. Cezaevinde el emeği, göz nuru bu ürünleri üreten tüm tutuklu ve hükümlülerimizin bir an önce sürelerini tamamlayarak topluma dönmelerini diliyorum" dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Arslantaş ise infaz kurumunda bulunan tutuklu ve hükümlülerin el emeği göz nuru hazırlamış oldukları resim ve el işlerinin sergilendiğini belirterek, şunları söyledi:

"İşlenen suçun cezasının çektirildiği sürece bizler 'infaz aşaması' diyoruz. Bir zamanlar bu sürecin tek amacı cezanın çektirilmesi iken suç oranlarının önüne geçmek ve suç işleyenlerin yeniden suç işlemeleri engelleyerek topluma kazandırılması için yeni projeler uygulama gereği ortaya çıkmıştır. Projeler kapsamında tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılması adına diğer kamu kurumları yardımıyla kurum bünyesinde meslek edindirme kursları açtık. Kurum olarak bizler de bazen imkanlarımız ölçüsünde hobi atölyeleri kuruyoruz. Gümüşhane halkının sergilenen ürünleri satın alarak tutuklu ve hükümlüler ile onların yakınlarına ve bu amaca katkı sağlayabilirsiniz."

Serginin açılışını yapan Vali Mayda, İl Jandarma Komutanı Albay Önder, Cumhuriyet Başsavcısı Arslantaş, Adalet Komisyonu Başkanı Eren ve Belediye Başkan Vekili Özdener'e, tutuklu ve hükümlüler tarafından yapılan resimleri hediye edildi.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA