Ortaokullar Bilgi ve Kültür Yarışması

Erzurum Lisesi Konferans salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Bilgi ve Kültür Yarışması” il finalleri gerçekleşti.

Ortaokullar Bilgi ve Kültür Yarışması
Finalde yarışan okullar arasında Pasinler İbrahim Hakkı Ortaokulu, Olur Kazım Karabekir Ortaokulu, Palandöken 70. Yıl Ortaokulu ve Karayazı Şehit Onbaşı Ahmet Şükrü Karataş YBO yer aldı.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, “ Erzurum son yıllarda eğitimde ilerlemesini her geçen yıl biraz daha üzerine koyarak sürdürmekte. Burada yarışan Öğrencilerimizin görev ve sorumluluk duygularının gelişmesi, toplum içinde kendilerini doğru ifade edebilmeleri, hızlı ve doğru karar verebilmeleri, doğru bilgiyi seçebilmeleri ve centilmence rekabet edebilmelerini geliştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim kurumları sosyal etkinlikler yönetmeliği gereğince Ortaokul, Liseler ve İmam Hatip Liseleri, Mesleki ve Teknik Liseleri arası bilgi ve kültür yarışması yarı finalleri ilçe merkezlerinde düzenlenerek il finalinde yarışmaya hak kazandılar. Burada bulunan herkes hak ederek geldi ve hepsine başarılar diliyorum.” dedi.

Kaynak: İHA