İl Müftüsü Şahin Üniversite Öğrencilerine Hz Muhammed'i Anlattı

Cumhuriyet Üniversitesi Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu’nda öğrencilere yönelik seminerler ve konferanslar ara vermeden devam ediyor.

İl Müftüsü Şahin Üniversite Öğrencilerine Hz Muhammed'i Anlattı
Geçtiğimiz haftalarda Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün yerel yönetimler hakkında verdiği konferansın ardından bu hafta da Sivas İl Müftüsü Yusuf Şahin “Kutlu Doğum Haftası” münasebeti ile üniversite öğrencilerine konferans verdi. Müftü Şahin’in vermiş olduğu konferansa yoğun ilgi gösterildi. Yoğun katılım nedeniyle birçok öğrenci konferansı ayakta dinlemek zorunda kaldı.

Müftü Şahin konuşmasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in hayatından çok önemli kesitler anlattı. Şahin, “Peygamber Efendimiz henüz 20’li yaşlarda iken Mekke’nin en güvenilir ve sözü geçen insanı idi. Mekke’de kendisine insanlara vermiş olduğu güvenden ve sadakatinden dolayı Muhammedü-l Emin yani emin ve güvenilir ismini vermişlerdir. Henüz sizin yaşlarınızdayken Kabe’de bulunan Hacerül Esved taşının yerine konulması sırasında Mekke’nin önde gelen iki kabilesi arasında tartışma çıkar. Taraflar bu taşı kendilerinin koymasını isterler ve aralarında çıkan anlaşmazlık çok büyük bir tartışmaya dönüşecekken Peygamber Efendimizin araya girmesiyle olay tatlıya bağlanır ve her iki kabileden Efendimizin hırkasına taşı koyarak herkes birlikte tutup taşı yerine yerleştirmişlerdir. Bu olay Efendimizin hakemliği neticesinde tatlıya bağlanmıştır ve herhangi bir musibete yol açmadan kapanmıştır. Bu olay Efendimizin henüz o yaşlarda bile ne kadar emin ve sözüne güvenilir saygılı bir kişilik olduğunun en iyi göstergesidir. Diri diri toprağa gömülen kız çocuklarının olduğu bir ortamda Peygamber olan Muhammed(SAV) kız çocuklarını kucağına alıp severek onların ne kadar önemli olduğuna vurgu yapmıştır. Peygamber olduğunda da kadınların haklarından bahsetmiş onları baş tacı yapmıştır. Peygamber Efendimiz asla ırk ayrımı yapmamış insana insan olduğu için önem vermiştir. Kimsesizlere ve muhtaç insanlara daima yardımcı olmuş bir merhamet timsalidir. Efendimiz hiçbir zaman savaştan yana olmamıştır. Kendi ordularına saldırılmadıkça kimseye savaş açıp cihat etmemiştir. Yapmış olduğu savaşlarda Türkiye topraklarının üç katı kadar toprak fethetmiş ve bu savaşlarda sadece 240 can almıştır. Her zaman mazlumdan yana olmuştur ve hayatı boyunca çocuklara çok büyük önem vermiş hatta onlarla sokakta oyun dahi oynamıştır” ifadelerini kullandı.

Konferansa Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Baktır, öğretim görevlileri ve çok ayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA