Tarhan Erdem: Asıl Muhataplar Biz Değiliz

Akil İnsanlar Ege bölgesi heyeti Kütahya'daki 3. gününde Simav'da incelemelerde bulunduktan sonra Çavdarhisar'da bulunan Aizonai antik kentini gezerek yetkililerden bilgiler aldı.

Tarhan Erdem: Asıl Muhataplar Biz Değiliz
Roma döneminden kalan ve Bizans tarafından kullanılan Kibele mağarasını gezen Akil İnsanlar Ege Bölgesi heyeti daha sonra Dünyanın ilk borsası olma özelliğini taşıyan alana gitti.
Burada da bilgiler alan heyet daha sonra basın mensupları ile bir araya gelerek soruları cevapladı.
Ege Bölgesi heyeti başkanı Tarhan Erdem, Türkiye'nin serbest yönetime geçmesinin büyük bir proje olduğu bu projenin ilk adımının ise kürt meselesi olduğunu belirtti.

Erdem, projeye karşı çıkanların bugün ki iktidara karşı çıkanlar olduğunu belirttiği açıklamasında şunları kaydetti: "Türkiye'nin demokratikleşme ve özgürleşme meselesi Türkiye'nin serbest yönetime geçme meselesi çok büyük bu proje. Maalesef siyasi parti beklentileri ve hedefleri ile birleştirilip karıştırılıp karşı çıkılıyor ve maalesef başka türlü tanıtıma tabi tutuluyor. Yani bugün ki iktidar partisi karşıtlığıyla diğer partilerin fikirleri birbiri karşısında konuşuluyor. Oysa Türkiye'nin demokratikleşmesi Kürt meselesinin çözümü kısa vadede olarak terör meselesinin çözümü meselesi maalesef küçük kişisel ve birazda liderlerimizin yanlış anlayışlarına feda ediliyor. Bunu tabi bizim şahsi meselemiz değil. Bununla da uğraşacak değiliz. Biz bunun karşısında neticeye bakar eğer konuşamıyorsak gideriz. Bugün ki durum ciddi olarak bir şiddet ve terör meselesidir bize karşı estirilen. Bunun asıl muhatapları biz değiliz halktır. Bakalım halk nasıl davranacak onu göreceğiz."