Mahallenin ‘bisikletçi Ablası’ Sezonu Açtı

Bursa Osmangazi ilçesinde Panayır Mahallesi'nin ‘bisikletçi ablası’ yaz aylarının gelmesi ile sezonu açtı.

Eşinin tekstil firmasının iflas etmesinin ardından ekonomik sıkıntılarına çare olması için bisiklet tamirciliğine başlayan Sevda Demirel, buradan kazandığı parayla iki çocuğunu büyütmenin mutluluğunu yaşıyor.

Gelin gittiği tekstilci ailenin yaklaşık 10 yıl önce iflas etmesinden sonda maddi çıkmazın içine giren Sevda Demirel ile eşine ailesi kucak açtı. O tarihten bu yana kocası işsiz olan Demirel, önceleri yardım için gittiği ağabeyinin bisiklet tamir dükkanında şimdi usta olarak çalışıyor. Demirel, bisiklet sezonun açılmasıyla yoğun bir şekilde çalıştıklarını söylüyor: “Bir kızım, bir de oğlum var. Kızım lisede, oğlum ilkokulda okuyor. Kocamın ailesi iflas edince ailemin yanına döndük. Ağabeyimin yanında bu işi öğrenip çalışmaya başladım. Yaklaşık 6 -7 yıl kendim bu işi devam ettirdim.”

"EN ÇOK AKORT YAPMAKTA ZORLANIYORUM"
En çok bisiklet jantlarına akort yapmakta zorlandığının altını çizen Sevda Demirel, müşteri tepkilerini ise şöyle anlatıyor: “Müşteriler beni görünce bayana göre iş olmadığını belirtip önce çok şaşırıyor, ardından tebrik ediyor. Özellikle dışarıdan gelenlerden bisikletini geri götürenler dahi oluyor.”

Çocuklarının da kendisiyle gurur duyduklarını ifade eden Demirel, “Kimseye muhtaç değilim, kendi alın terim ve bileğimin gücü ile paramı kazanıyorum. İki çocuğumu emeğim ile büyütüp okutuyorum. Şimdilerde liseye geçen kızımın masrafları biraz ağır, ama idare etmeye çalışıyoruz.” diye konuşuyor.

MAHALLENİN BİSİKLETÇİ ABLASI
Mahallede ‘bisikletçi abla’ olarak tanındığını anlatan Sevda Demirel, şunları söylüyor: “Bana mahallede özellikle çocuklar bisikletçi abla diye hitap ediyor. Bir yere gittiğimde ‘bisikletçi abla gelmiş’ diyerek yolumu kesenler oluyor. Beni durdurup bisikletlerinde yaşanan sıkıntıları anlatıyorlar.”

Bisiklet sezonunun açılmasının sevincini yaşayan Demirel, “Sezon yeni açıldı, işlerimiz çok şükür güzel. Şu anda genellikle geçen yazdan kalmış bisikletleri topluyor, onarıyoruz. Ben özellikle bayanlar başta olmak üzere herkese ne iş olursa olsun çalışıp kimseye muhtaç olmamalarını tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullanıyor

"USTA NEDEN GELMİYOR?"
Ağabeyi Erdoğan Demirel ise 1995 yılından bu yana bisiklet tamir dükkanı işlettiğini belirterek, “Ben uzun bir süre ara verip başka işlerle uğraştım. Bu sürede işi kardeşim Sevda devam ettirdi. Zorlandığı yerlerde destek olduk ve hafta sonları yardım ettik. Bu sürede Allah'a şükür kardeşim çok iyi idare etti.” şeklinde konuşuyor.

Uzak yerlere araçlarla servise çıktıklarında kardeşinin usta olduğuna kimseyi inandıramadığını anlatan Erdoğan Demirel, sözlerini şöyle tamamlıyor: “Kardeşim bazen uzak yerlere araçla servise gidiyor, tanımayan müşteriler çoğunlukla, ‘Ya usta neden gelmiyor veya ustayı neden göndermiyorsunuz?' şeklinde tepki gösterebiliyor. Ancak gelip dükkanda kardeşimi görünce o zaman inanıyor ve takdir ediyorlar.”