Bursa'da Tankerin Yakıt Tankında Esrar Ele Geçirildi

Bursa’da, piyasaya sürülmek üzere Diyarbakır’dan getirilen 162 kg.esrar ele geçirildi.

Bursa'da Tankerin Yakıt Tankında Esrar Ele Geçirildi

İddiaya göre uyuşturucu madde kullanımı ve satışı ile hırsızlık suçlarından kaydı bulunan Hamit Özcan T. (41), geçen ocak ayında bir kadınla Diyarbakır’a giderek oradan temin ettiği 24 kg. esrarı getirmesi için anlaştı. Kadın, esrarla birlikte Eskişehir’de yakalandı. Buradan yola çıkan Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hamit Özcan T. ve beraberindekileri takibe aldı. Hamit Özcan T. ve Cemal İ. (25), Batman’da tanker şoförü Yaşar A. (42) ile Diyarbakır’dan temin ettikleri 162 kg. esrar maddesini Bursa’ya getirmesi için 700 lira karşılığında anlaştı. Zanlı, iki gün önce esrarı Diyarbakır’da tankere yükleyerek gönderdi. Bir süre tankere eşlik eden Hamit Özcan T., önden Bursa’ya geldi. Tanker Eskişehir’e yaklaşınca iki zanlı da eşlik etmeye başladı.

Diyarbakır’dan itibaren izlemeye alan polis ekipleri, Eskişehir’de yakın takibe başladı.

Tanker, Kestel’de tertibat alınan noktaya yaklaşınca durduruldu. Şoför ve tankerdeki diğer kişiler gözaltına alındı. Olay yerinde tanker ve diğer iki zanlının bindiği otomobilde yapılan aramalarda bir şey bulunamadı. Arabalar, ayrıntılı arama için Emniyet Müdürlüğü önüne götürüldü. Burada polis köpeği Alfa’nın da katıldığı aramada esrar maddeleri bulundu. Dört yedek yakıt tankından birinin içine gizlenen rulo şeklindeki esrar maddeleri, tulum giyen bir polis memuru tarafından çıkarıldı. Ele geçirilen esrar maddesinin değerinin yaklaşık 500 bin lira olduğu belirtildi. Üç zanlı, ifadelerinin ardından uyuşturucu ticareti suçundan adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Hamit Özcan T., suçsuz olduğunu söyleyerek görüntü alan gazetecilere tepki gösterdi. Emniyetten çıkarılan Cemal İ. ise gazetecilerin görüntü aldığını görünce, “Bir tane poz da böyle vereyim de çekin. Habersiz bir şey çekmeyin. Böyle daha güzel, çekin.” dedi.