Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Mardin Valiliği Nişli toplantı salonunda 2013 yılı ikinci dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, 2013 yılı yatırımlarının birinci dönem değerlendirmesi ve öngörülen tedbirlerin ve yatırım tekliflerinin değerlendirileceğini kaydetti.

Vali Ayvaz, "Toplantımızın konusu 2013 yılı yatırımlarının değerlendirmesi, yatırımların ve sosyoekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirilmesi olacaktır. İl genelinde 8 sektörde toplam 359 adet projemiz mevcuttur. Toplam proje bedeli 10 milyar 143 milyon 836 bin lira olan söz konusu projelere 2013 yılı için ayrılan ödenek toplamı 1 milyar 839 milyon 147 bin 215 liradır. 2013 yılı birinci dönem sonu itibariyle ilimizdeki projelere 574 milyon 924 bin 438 lira harcanarak yüzde 31'lik nakdi gerçekleşme sağlanmıştır" dedi.

Toplantıya Vali Ayvaz'ın yanı sıra, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Aziz Alınterin, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, MAÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kadri Yıldırım , kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri ile bölge müdürlükleri katıldı.

Toplantıda bölge müdürlükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Muhabir: İbrahim Sincar

Yayıncı: Necdet Doğruyol
Kaynak: AA