Hisarcık'ta Hükümet Konağı Beklentisi

Kütahya'nın Hisarcık Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl Simav ilçesinde toplu açılış töreninde verdiği hükümet konağı sözünün yerine getirilmesini istedi.

Hisarcık'ta Hükümet Konağı Beklentisi
Başkan Akbaş, yaptığı açıklamada, 1987 yılında ilçe statüsü kazanan Hisarcık'ın mevcut bor yatakları ve bora yapılan yatırımlardan dolayı her geçen gün gelişmekte olduğunu belirtti.

Bunun neticesinde Kütahya’nın ilçeleri arasında en fazla nüfus artışı olan ilçenin Hisarcık olduğunu anlatan Mehmet Akbaş, "Hükümet Konağı 1987 yılından beri belediyemize ait ve fiziki şartları iyi olmayan, alt katında esnafımızın, üst katlarında ise resmi dairelerin bulunduğu bir binada hizmet vermektedir. İçişleri Bakanı ve bakan yardımcımızın AK Parti İlçe Teşkilatı'na yeni hükümet Konağı yapımı sözü vermesinin ardından belediye olarak girişimlere başladık. Akabinde hükümet konağı yapılacak alanın tespiti için Kütahya Valimiz Kenan Çiftçi ilçemize geldi. Sayın Valimize hükümet konağı yapımı için üç alan gösterdik. Valimiz bu gösterdiğimiz alanlardan iki tanesini beğendi. Başbakan Tayyip Erdoğan 25 Kasım 2012 tarihinde Simav ilçesinde yapılan toplu açılış töreninde ilçemize hükümet konağı yapılması için söz verdi. Bu söze istinaden Sayın Valimiz bizi arayarak hükümet konağı yapılacak yerin bir an önce istimlak işlemlerinin yapılıp hazır hale getirilmesini istedi. Biz yaklaşık 160 bin lira harcayarak hükümet konağı yapılacak alanın kamulaştırmasını yaptık. Akabinde hükümet konağı yapılacak alanın İçişleri Bakanlığına tahsisini sağladık ancak daha sonra hükümet konağımız Tavşanlı ilçesine kaydırıldı ve bizim binamız başka bahara kaldı. Bizim Tavşanlı ilçesiyle siyaset yapma veya yarışma gibi bir niyetimiz yok. Ama biz Başbakanın hükümet konağı sözünün bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz. Yerimiz hazır ve tahsisini yaptık. Başbakanımızın Simav’da verdiği sözünde durmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA