'Berdel'le Evlendirilen Çocuk Gelin Şikayetinden Vazgeçti

Adana’da kuzenleri ile zorla evlendirildiklerini iddia eden 15 yaşındaki gelinler S.

K. ve Y.D.'nin polise sığınması sonucu ortaya çıkan ‘berdel evliliği’ davası başladı.

Berdel davasının ilkinde 25 yaşındaki damat Fikret D., kuzeni S.K. ile birbirlerini severek evlendiklerini iddia etti. Daha önce eşinin kendisine şiddet uygulayarak her gün cinsel ilişkide bulunduğunu iddia eden çocuk gelin S.K. ise şikayetinden vazgeçti.
Dedekorkut Mahallesi'nde oturan 49 yaşındaki Türkan K., okula göndermediği kızı S.K.'yı yaklaşık bir yıl önce amcasının oğlu Fikret D. ile resmi nikahsız evlendirdi. Bu karşılık Fikret D.'nin kız kardeşi Y.D., S.K.'nin ağabeyi 17 yaşındaki Murat K. ile evlendirildi.
Çocuk gelinler S.K. ve Y.D. zorla evlendirildikleri iddiasıyla 15 Şubat'ta Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne giderek, ‘Ailelerimiz bizi zorla berdel usulüyle evlendirdi. Biz bu evliliği istemiyoruz, okumak istiyoruz.’ diyerek şikayette bulundu.
Şikayet üzerine 2 ayrı berdel davası açıldı. Damatlardan Fikret D., annesi Songül, babası Şükrü ile S.K.'nin annesi Türkan hakkında Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya başlandı. 29 yıl hapis ile cezalandırılması istenen tutuksuz Firket D., S.K.’nın amcasının kızı olduğunu belirterek, "Birbirimizi seviyorduk. Ailelerimize bizi evlendirmedikleri taktirde kaçacağımızı söyledik. Düğün yapıp bizi evlendirdiler." dedi.

15'er yıl hapisleri istenen damadın babası Şükrü, annesi Songül ile gelinin annesi Türkan K. ise çocuklarını birbirlerini sevdikleri için evlendirdiklerini söyledi.

Anne Türkan K., kızının yaşının büyük olduğunu iddia etti.
Devlet koruması altında olan S.K.’nın ifadesi kapalı duruşmada alındı. S.K. polise verdiği ifadenin tersine şikayetçi olmadığını söyledi.

Sanıkların avukatı, düğün fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sundu. Duruşma, çocuk gelinin yaş raporunun alınması için ertelenirken, diğer berdel davası ise önümüzdeki günlerde Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak.