"Yalova'nın Eğitimde Dünü Bugünü Geleceği" Çalıştayı Yarın Yapılacak

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, yarın başlayacak "Yalova'nın Eğitimde Dünü Bugünü Geleceği" çalıştayıyla, eğitim konusunda bir yol haritasının çıkarılacağını söyledi.

Yurtman, düzenlediği basın toplantısında, 26-27 Nisanda yapılacak çalıştayı önemsediklerini belirterek, programın merkeze bağlı Kadıköy beldesindeki bir otelde gerçekleşeceğini ifade etti.

Çalıştaya bir yıldır hazırlandıklarını bildiren Yurtman, "Bu çalıştayla eğitimde geçmişimiz nasıldı, şimdi nasıl ve gelecekte ne şekilde olmasını istiyoruz bunları konuşacağız. Enine boyuna çok yönlü ve geniş kapsamlı bir program olacak. Ayrıca ortaya çıkacak olan sonuç bir kitap haline getirilecek. Bu kitap daha sonra dağıtılacak" dedi.

Yurtman, çalıştayın 4 salonda gerçekleşeceğini belirterek, çalıştayda alınacak kararlarla ilin 2025 yılına kadar olan eğitim sürecini planlayacaklarını söyledi.

-Yalova Platformu kuruldu-

Yalova'daki çeşitli sivil toplum örgütleri, bir araya gelerek Yalova Platformu'nu kurdu.

Platform Sözcüsü Safiye Yüksel, örgütün Yürüyen Köşk'teki tanıtım toplantısında, şunları söyledi:

"Platform, Yalova'da doğal dokuyu kirletici, ekolojik dengeyi bozucu, halkın sağlığını tehdit edici her türlü yatırım ve faaliyete karşı olan Yalova'nın doğal varlıklarının korunmasını, yaşanabilir bir kent olarak var olmasını savunan sendikalar, meslek odaları, vakıf, dernekler ve yerel çevre girişimlerinin bir araya gelmelerinden oluşmaktadır. Amacımız Yalova'da kömür yakıtlı termik santral, kimyasal depolama, taş ocakları, baraj havzası, TİGEM ve benzeri konularda bir arada hareket etmiş olan sivil toplum gücünün ortak eylemliliğini daha etkin ve sürekli kılmaktır."

Muhabir: Erhan Erdoğan

Yayıncı: Zafer Akpınar
Kaynak: AA