Türk Hava Yolları, Malezya’nın Başkenti Kuala Lumpur’a Sefer Başlattı

Dünya’nın dördüncü büyük uçuş ağına sahip Türk Hava Yolları (THY), Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’u 99. ülke ve 222. nokta olarak uçuş ağına kattı.

Şirket, Kuala Lumpur seferlerine bugün başladı.

Uçuşlar haftada 3 gün, Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi olmak üzere karşılıklı gerçekleştirilecek. 17 Haziran itibariyle de Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada 4 gün karşılıklı olarak sefer yapılacak. İstanbul’dan Kuala Lumpur’a bütün vergiler dahil gidiş dönüş 539 Euro’dan başlayan fiyatlarla seyahat edilebilecek.
Bugün yapılan ilk uçak seferinde yolcular, su takı ile karşılandı. Havalimanında yapılan basın toplantısına Malezya Turizm Tanıtma Kurulu Direktörü M. Muhammed Mirza, Malezya AirPort CEO’su T. Bashir Ahmed, Türkiye Büyükelçisi Serap Ata Ay ve Malezya Havalimani Operasyon Şefi Azmi Murat katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Gerçek, THY’ye yeni bir halka eklemenin gururunu yaşadığını kaydetti.

Gerçek, "222 uçuş noktası ve uçuş yaptığımız 99 ülke oldu. Aramızdaki ticari ilişkiler yeterli değil. Yıllık 1,7 milyar dolar ticaret hacmi yeterli değil. Son 10 yılda 4 kattan fazla büyüdük. 235 uçak sayısına ulaşacağız. Uçuşlarımız haftada 3 gün, Haziran'dan sonra 4 güne çıkacak." diye konuştu.