Şehzade Muhtarlarına Büyükşehir Kanunu Anlatıldı

Manisa'da, geçtiğimiz hafta Yunus Emre ilçe muhtarları ile bir araya gelerek Büyükşehir Kanunu ve getirileri hakkında bilgilendirme toplantıları yapan AK Parti Merkez İlçe teşkilatı ve İl Genel Meclisi üyeleri, geçtiğimiz gün de Şehzadeler ilçesi sınırlarında kalan Köy muhtarları ile bir araya gelerek yeni yasayı anlattılar.

Şehzade Muhtarlarına Büyükşehir Kanunu Anlatıldı
AK Parti Merkez İlçe teşkilatınca düzenlenen toplantıya Merkez İlçe Başkanı Berk İçelli, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Genel Meclis üyeleri Dursun Ali Yıldız, İbrahim Onaylı ve Yılmaz Öngider katıldı.

Büyük şehir kanunu en verimli şekilde anlatmak için muhtarlar ile bir araya geldiklerini ifade eden AK Parti Merkez İlçe Başkanı İçelli, ”Tüm halkımızın da artık bildiği gibi şehrimiz 2014 seçimlerinin ardından Büyükşehir olacak. Bu nedenle bizlerde istedik ki bu konuda önce teşkilatlarımızdan başlayarak ulaşabildiğimiz herkesi bu kanun hakkında bilgilendirip, Büyükşehir Kanunu'nun getirilerini anlatalım. Bu nedenle bugün de Şehzadeler ilçesi sınırlarında kalan siz değerli muhtarlarımız ile bir araya gelelim, hem sorunlarınızı masaya yatıralım, hem de varsa kaygılarınızı giderelim istedik. Köylerimizin sorunları ile ilgili olarak da değerli İl Genel Meclis başkanımız ve meclis üyelerimizi de çağırdık. Önümüzdeki yerel seçimlerin ardından artık Büyükşehir statüsüne kavuşuyoruz ve bu kanun ile birlikte köylerimizin hepsi mahalle statüsünde olacak. Tüm hizmetler tek elden yürütülecek ve daha çabuk hizmet alma hakkına hep birlikte sahip olacağız. Ancak her yerde olduğu gibi, her güzel işte olduğu gibi, muhalefet yine rahat durmuyor ve gittiği her yerde köylülerimizin aklını bulandırmak adına her türlü yalana başvuruyor. Toplantımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından söz alan İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, yasa ve bu kapsamda yapılan çalışmaları anlattı.
Kaynak: İHA