Karayılan: Ortadoğu’daki Çatışmalara Taraf Olmayacağız

KCK'nın sözde yürütme konseyi başkanı Murat Karayılan bugün Kandil'de düzenlediği basın toplantısında, Ortadoğu’daki çatışmalara taraf olmayacaklarını söyledi.

Sadece Türkiye’deki değil, tüm Ortadoğu’da çatışma sürecinin sona erdirileceği yeni bir dönem istediklerini belirten Karayılan, "Bu adımla birlikte mevcut durumda Ortadoğu'da var olan denge ve çatışma sürecine ilişkin politikamızda herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Ortadoğu'ya dönük politikamız, mevcut çatışmalara taraf olmayan 'üçüncü çizgi' dediğimiz halkların kardeşlik, demokrasi ve özgürlük çizgisidir. Hareketimiz yeni dönemde de bu çizgiyi sürdürmeye devam edecektir." dedi.

Karayılan’ın Kandil’de yaptığı açıklama, örgüte yakın bir internet sitesinde yayınlandı. Kürt sorunun uluslararası bir sorun olduğunu hatırlatan Karayılan bölge ülkeleri haricinde ABD, AB ve Rusya gibi ülkelerden de Kürt sorununun çözümü için destek istedi. Murat Karayılan; Erbil ve Diyarbakır’ın yanı sıra Avrupa’da da çözüm konferansları yapılması için çağrı yaptı.