Halıyı Renklendirenler Gamek’te Yetişiyor

Gaziantep’in önemli iş kollarından biri olan halıcılığın kalifiye eleman sıkıntısına açtığı halı desinatörlüğü kursuyla katkı sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK), Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Gençlik ve Kültür Merkezi Halı Desinatörlüğü Kursu öğrencileriyle birlikte halı fuarına katıldı.

Halıyı Renklendirenler Gamek’te Yetişiyor
Halıcılık sektöründe düzenlenen pek çok fuarı yakından takip eden GAMEK’li öğrenciler, Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen Halı Fuarı’nda standları gezerek sektördeki yenilikler hakkında bilgi edinme şansı yakaladı. Fuarda stantları dolaşan kursiyerler, yetenek ve hayal gücünün birleşimiyle oluşan desenleri yakından inceledi

Sektördeki gelişmeleri yakından takip edebilmeleri için düzenlenen fuarlara öğrencileriyle birlikte katıldıklarını belirten GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, “Halıcılık sektöründe Türkiye ve dünyadaki önemli lokasyonlardan biri olan Gaziantep’in desinatör bulma konusunda yaşadığı sıkıntılara çözüm üretebilmek ve özellikle gençleri istihdama kazandırabilmek adına açtığımız desinatörlük kursu büyük ilgi görüyor. Öğrencilerimizi teorikte olduğu kadar pratikte de bilgilendirebilmek için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerin en önemlilerinden biri de halıcılıkla ilgili fuarlara katılımlarını sağlamak oluyor” dedi.

GAMEK Halı Desinatörlüğü Kursu Öğretmeni Serdal Yılmaz, her yıl iki defa düzenlenen Halı Fuarı’na öğrencilerle birlikte katıldıklarını belirterek, “Halı Fuarı’nda öğrencilerimiz firma yetkilileri ile konuşma ve iş hakkında bilgi alma şansına sahip oluyorlar. Aynı zamanda sergilenen halılara bakarak çizim konusunda kendi becerilerini ve hayal dünyalarını geliştiriyorlar. Fuar alanında birçok büyük firmanın yer alması iş görüşmeleri yapmalarına da ortam sağlıyor. Bu sayede kursu başarıyla bitiren ve sertifikalarını alan öğrencilerimizin işe başlama oranı daha fazla oluyor. Ayrıca desinatörlüğün Gaziantep’te ne kadar önemli olduğunu bu fuarlarda görülüyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA