Gördes Kaymakamlığı'nın “Engelsiz Engelliler” Projesi Zka Tarafından Kabul Edildi

Gördes Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın hazırladığı “Engelsiz Engelliler” projesi, Zafer Kalkınma Ajansı'nca (ZKA) kabul edildi.

Projenin kabul edilmesi nedeniyle Gördes Engelliler Derneği'nde yapılan kutlamaya Kaymakamı T. Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Belediye Meclisi üyeleri Ahmet Kan, Hikmet Gülcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tufan Çelik, Kadınlar Derneği Başkanı Şermin Ataman, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Koç, Engelliler Derneği Başkanı Ali Demir ve engelliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Bilgin, "Bugün burada ilçemizdeki engellilerimiz adına mutlu bir günümüzü paylaşmak üzere bir araya geldik. Gördes Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak başvurduğumuz, Gördes belediyesi, Engelliler Derneği ile Kadınlar Derneği'nin iştirakçi ve ortak oldukları 'Engelsiz Engelliler' projemiz, ZKA'nın 2012 yıl sonunda açıklamış olduğu Sosyal Kalkınma Alanında Desteklenmeye Değer Proje olarak kabul edildi. Güzel bir puanla desteklenen projeler arasına girdi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan bu sonucun üzerine Zafer Kalkınma Ajansı'nın merkezi üssü olan Kütahya’da bir imza töreni oldu. Bu imza töreninde, tüm sosyal projeler arasında ilk imzayı da biz atmış olduk. Bu anlamda Gördes hem proje hazırlamada, hem de sözleşmeyi imzalamayıp bunun uygulama aşamasına getirilmesinde öncelik kazanmış oldu. Bu güzelliğin oluşmasında Gördes Kaymakamlığı'nın yanı sıra proje paydaşları olan Gördes Belediyesi, Gördes Kadınlar Derneği, Engelliler Derneği ile projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Bilgin'in konuşmasının ardından pasta kesilerek projenin kabul edilmesi kutlandı.
Kaynak: İHA