2002'de Milletvekili Adaylığı Seçim Sürecinde Yaşadıklarını Sinemaya Aktaracak

Kapıcılar Federasyonu Başkanı Köksal Selcik, 1999 yılında bağımsız ilçe belediye başkanlığı ve 2002'de milletvekili adaylığı seçim sürecinde yaşadıklarını beyaz perdeye aktaracak.

Selcik, 1999 yılında bağımsız olarak Antalya Kepez İlçe Belediye Başkanlığı'na, 2002'de de Antalya milletvekilliğine adaylığı koydu. Seçim süreçlerinde yaşadığı komik olayları "Az Daha Vekil Oluyordum" kitabıyla kaleme alan Selcik, şimdi de yaşadıklarını "Konyalı" filmiyle beyaz perdeye aktaracak.

Seçim sürecinde yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Selcik, 1998 yılında Kepez ilçesi Kütükçü Mahallesi'nde oturduğu evle ilgili bir sorunu iletmek için belediye başkanının yanında gittiğini ancak makamdan kovulduğunu iddia etti. O gün belediye başkanlığına aday olmaya karar verdiğini ifade eden Selcik, 1999'da Kepez Belediye Başkanlığı'na bağımsız olarak adaylığını koyduklarını anlattı. Selcik, seçim sürecini maddi yetersizlikle geçirdiğini belirterek, "Seçim zamanında para pul yoktu. Veresiye alarak, afişler asarak çalışmalar yaptık. Seçimlerde bin 860 oy aldım" dedi.

Selçik, seçim çalışmaları sürecinde yaşadığı komik olayları kaleme aldığını, şimdi de beyaz perdeye aktarmaya karar verdiğini kaydetti.

Filmin yönetmen, senaryo, başrol oyunculuğu üstlenen Selcik, filmin çekimlerine mayıs ayında Antalya'da başlayacağını, 3 ayda tamamlanacağını bildirdi. Selcik, filmin 60 dakika olacağını anlatarak, çekimlerin ardından Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezinde gala yapacağını kaydetti.

Selcik, filmde bazı kapıcıların yaşamlarının da yer alacağına değinerek "Filmde amatör oyuncular ve kapıcılar yer alacak. Doğuştan komik adamları tercih ettik. Bu da filmi daha komik hale getirecek. Film, siyaseti komediyle anlatacak. Kapıcıların yaşamlarını da ele alınacak. Organize İşler, Vizontele Tuba ve Kemal Sunal filmlerini aratmayacak" diye konuştu.

Muhabir: Şamil Kahveci

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA