Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi:

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, terör sorununun çözümünün tüm siyasi partilerin millet mimarisine katkıda bulunması ile mümkün olabileceğini söyledi.

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi:
Çiftçi, dernek binasında yaklaşık 100 kadar şehit yakını ve Gazilerle birlikte yaptığı açıklamada, dernek olarak kimsenin tarafı olmadıklarını ve daima doğrunun, adaletin ve hukukun yanında olmayı tercih ettiklerini söyledi.

2008 yılından bu yana şehit ailelerinin ve gazilerin menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerini kaydeden Çiftçi, derneklerine sadece şehit aileleri ve gazilerin üye olduğunu vurguladı. Gayelerinin her zaman daha az şehit haberlerinin gelmesi olduğunu ifade eden Çiftçi: “Biz bu vatan için taşın altına elimizi değil gövdemizi koyduk. Kimseye bir borcumuz kalmamıştır. Başkalarının bizlere borcu vardır. Kimsenin derneğimize hakaret etmeye ve aşağılamaya hakkı yoktur. Belli bir kesim 2008 yılına kadar bu mekanı arka bahçesi gibi gördü. Dernek yönetimi de sivil şehit ve gazi olmayan kişilerden oluştu. Şimdi bize sataşanlar adı Şehit ve Gazi Derneği olan fakat üyesi sivil olan şehit ailesinin ve gazisinin olamadığı, itilip kakıldığı bir yeri daima baş üstünde tuttular. Bizlere hep ön yargılı davranmayı adet edindiler. Ne acıdır ki şehit ailesini ve gaziyi miting meydanından miting meydanına hatırladılar. Bizler ise tam tersi ailelerin sorunlarını çözmek için ilgili yerlere sorunları ileten bir topluluk haline geldik. Kavgaya kendini kaptıranlar bir parçası oldukları millete dönüp bakmıyor” dedi.

Geçtiğimiz hafta İç Anadolu Akil İnsanlar Grubunun Nevşehir’de sivil toplum örgütleri ile gerçekleştirdiği istişare toplantısında bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti yöneticilerinin kendisine yönelik söylemlerini de değerlendiren Çiftçi: “Dün PKK terör örgütü ile el ele olan, Beka Vadisinde buluşanların il başkanının bize milliyetçilik yapması, Türklük yapması ve bunun üzerinden dem vurması en iğrenç ve utanç verici bir hadisedir. Onunla kalmayıp bu terörist kesimini savunmak, kürsüden konuşma yapınca alkışlamak en nefret edilen ve düşündürücü bir hadisedir. O toplantıda yapılan aynen bu olmuştur” diye konuştu.

Çözüm süreci ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Çiftçi, Türkiye’nin yaklaşık 30 yıldır silahlı bir terör örgütü ile baş etmeye çalıştığını ancak teröristlerin amacına ulaşabildiğini ne de devletin zafer ilan edebildiğini ifade etti.

Terörün stratejisinde ve taktik amaçlarında değişiklikler olduğunu belirten Çiftçi, sebep üzerinde tartışmanın fırsat değerlendirmeye engel olmadığını kaydetti.

Çiftçi sözlerini şöyle sürdürdü:
“Fırsat, barış ve huzur umutları içinde kırgınlıkları onarıp milleti tek bir irade halinde bir araya getirme fırsatıdır. Çevremiz tuzaklarla dolu ama aynı zamanda da fırsatlarla da doludur. Anahtar bu coğrafyada yaşayan insanların kendisini bir millet olarak hissetmesidir. Çözüm tüm siyasi partilerin millet mimarisine katkıda bulunması ile mümkün. Eğer millet ile devlet özleştiğine dair çözüm üretemiyorsanız milleti yüceltmeniz çok zor olacak.”
Kaynak: İHA