Alman Bilimsel İşbirliği Forumu" Toplantısı Yapılacak

Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi , Berlin Alice Salomon Yüksek Okulu ile 2-4 Mayıs tarihlerinde "Türk-Alman Bilimsel İşbirliği Forumu" ikinci toplantısını yapacak.

AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen, rektörlük binasında yapılan toplantıda, Türk-Alman ilişkilerinin, uzun geçmişi olan ve birbirini destekleyen ilişkiler olduğunu söyledi.

Almanya'da 3 milyona yakın Türk yaşadığını, Türkiye'de en büyük yabancı grubu ise Almanların oluşturduğunu ifade eden Esen, Türkiye'de 5 binin üzerinde Alman kökenli şirket bulunduğunu, Almanya'da da 70 binin üzerinde Türk girişimci yaşadığını kaydetti.

İki ülke arasında eğitimsel işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayan Esen, "Almanya'da 30 bine yakın Türk öğrenci üniversitede okuyor. Akdeniz Üniversitesinin kadrosunda 70'in üzerinde Almanya'da öğrenim görmüş akademisyen bulunuyor. Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, Erasmus kapsamında en çok Almanya'yı tercih ediyor" dedi.

Esen, Berlin Alice Salomon Yüksek Okulu ile "Türk-Alman Bilimsel İşbirliği Forumu" ikinci toplantısının 2-4 Mayıs tarihlerinde Antalya'da yapılacağını kaydetti.

Esen, forumda yaklaşık 50 bildiri sunulacağını, Türk-Alman işbirliğiyle ortak yürütülen projelerin, Almanya'daki Türklerle ilgili araştırmaların ve Türkiye'deki Almanların sorunlarıyla ilgili araştırmaların sunulacağını bildirdi.

Muhabir: Ata Ufuk Şeker

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA