Yalova Belediye Başkanı Koçal Açıklaması

Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, TBMM'nin kuruluşunun 93'üncü yıl dönümünde, geleceğin teminatı çocuklarımıza kalıcı eserler bırakabilmek için tüm güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini bildirdi.

Koçal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açıldığını ve bu günün, Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak hediye edildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"TBMM'nin kuruluşunun 93'üncü yıl dönümünde, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza kalıcı eserler bırakabilmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda çocuklarımız için büyük önem taşıyan ve kültürel birikimlerini yükseltecek çocuk tiyatrosunu faaliyete geçiriyoruz. Daha önce farklı salonda tiyatro izleyen çocuklar artık kendi ergonomilerine göre hazırlanmış tiyatro salonunda oyun izleyebilecek. Özel kütüphane salonunda bilgilenecekler. Yarının büyükleri olan çocuklara daha güçlü, daha güzel, daha yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için çaba gösteriyoruz. Çocuklardan, kendi sorunlarına sahip çıkmasını, ilimiz ve ülke sorunları ile ilgilenmesini, çözüm yolları aramasını istiyoruz. Bu düşüncelerle başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum."

Muhabir: İsmail Ersan

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA