Uşak’ta 23 Nisan'a Alternatif Kutlama

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor.

Uşak’ta 23 Nisan'a Alternatif Kutlama
Sabah Kent Meydanı’nda Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği kutlamanın ardından, öğleden sonra ise Cumhuriyet Halk Partisi Uşak İl Teşkilatı ve bazı sivil toplum kuruluşları, Uşak Belediye Meydanı'nda alternatif kutlama yaptı.
Ulusal bayramların kutlanması ile ilgili yönetmelikte yapılan değişiklik ile bayramların kutlama şekli de değişti. Yapılan değişiklik ile başta siyasi partiler olmak üzere diğer kurum ve örgütlerin kutlamalarda çelenk koyması yasaklandı. Bu yasaklama alternatif kutlamaları gündeme getirdi. Uşak da alternatif kutlamanın yapıldığı illerden birisi oldu. Sabah Kent Meydanı’nda Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği kutlamanın ardından öğleden sonra ise Cumhuriyet Halk Partisi Uşak İl Teşkilatı ve bazı sivil toplum kuruluşları, Uşak Belediye Meydanı'nda toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar eşliğinde İsmetpaşa Caddesi üzerinden yürüyerek grup, kent meydanına geldi.
Kent meydanında yapılan alternatif kutlama saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından konuşma yapan CHP İl Başkanı Bülent Horasan, vatandaşların bayramını kutlayarak, “AK Parti iktidarı tarafından bayramları daha önceki gibi kutlayamadığımız için buradayız. Bizim bayramlarımızı yasaklamak istiyorlar, ama bu meydanlarda toplanan halk buna müsaade etmeyecek. Eskisi gibi bayramlarımızı kutlamak isteyen bizlere neden zorluk çıkarıyorlar? Atatürk’ün barışı sembol etmesi için çocuklara armağan ettiği 23 Nisan’ı ve tüm ulusal bayramlarımızı coşkuyla kutlayacağız.” dedi.