Bbp'den Yabancı Müzikli 23 Nisan Kutlamalarına Tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yabancı müziklerle kutlanmasına tepki gösterdi.

Bbp'den Yabancı Müzikli 23 Nisan Kutlamalarına Tepki
23 Nisanın milli kültürümüzden uzak bir şekilde gayri milli yabancı müziklerle kutlanmasının acı bir durum olduğunu belirten Ünsal, "Milli bayramlarımızda çocuklarımıza milli ruh ve şuur aşılamak yerine, içi boşaltılmış, düşünmeye değil eğlenmeye yönelik faaliyetler yapılıyor. Bu üzüntü verici bir hadisedir. Sanki kutlamak için kutluyoruz. Adları Fatma, Ayşe, Ali, Fatih; ama oynadıkları oyunlar Gangam style, rock and roll gibi yabancı. Bunları seyrederken devlet erkanı hiç mi rahatsızlık duymuyor? Bizi anlatan milli oyunlarımız nerede? Neyin 'milli'si bu?" diye sordu.

23 Nisanın milli kıyafetler ve milli müzikle kutlanmasını isteyen Ünsal, "23 Nisan madem milli bir bayram, milli kıyafetler içinde, milli türküler eşliğinde kutlanmalıdır. 23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ilk toplandığı gündür. 23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Yarının büyükleri olan çocukların bayramıdır" dedi.

Kaynak: İHA