Yenişehir Personeli “öfke”yi İzledi

İçel’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İçel Şubesi ile birlikte belediye personeli için tiyatro etkinliği düzenledi.

Yenişehir Personeli “öfke”yi İzledi
Yenişehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, John Osberne’nun yazdığı “Öfke” adlı tiyatro oyunu, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda Yenişehir Belediyesi personeli için sahnelendi ve büyük ilgi gördü. Cemal Hünal, Lale Cangal, Levent Sülün ve Sinem Soner’in rol aldığı oyun, İngiltere’de 20. yüzyılın “Öfkeli Genç Adamlar” akımına öncülük ediyor. Oyunda işsiz kalan üniversite mezunlarının başkaldırısı etkili bir biçimde anlatılıyor.

Belediye personeli tarafından beğenilen ve büyük alkış alan oyunun ardından bir konuşma yapan tiyatro sanatçısı Cemal Hünal, “İlk defa bir belediye ile sendikanın kültür ve sanatla ilgili bir çalışma yapması biz tiyatro oyuncuları için çok önemli. Umarım Yenişehir’deki bu uygulama diğer belediyelerimize de örnek olur. Ayrıca Yenişehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Genç’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA