Mersin Barosu Çocuklar İçin 'dilek Ağacı' Etkinliği Düzenledi

İçel Barosu Çocuk Hakları Komitesi ile Sokak Çocukları Derneği İçel Şubesi’nin işbirliğiyle 'Dilek Ağacı' etkinliği düzenledi.

Mersin Barosu Çocuklar İçin 'dilek Ağacı' Etkinliği Düzenledi
Etkinlikte, ihtiyaç sahibi çocuklar küçük kağıtlara ihtiyaçlarını yazarak dilek ağacına astılar.
İçel Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 'Dilek Ağacı' etkinliğinin bu yıl 3.’sü düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, İçel Barosu Çocuk Hakları Komitesi ile Sokak Çocukları Derneği işbirliğinde düzenlenen etkinlikte, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları ihtiyaçlarını el yazıları ile küçük kağıtlara yazdı. Daha sonra stantta temsili olarak konulan dilek ağacına bu istekler zarflar içerisinde asılarak, gönüllülere çocukların ihtiyaçlarını karşılama çağrısı yapıldı. Bu kapsamda Forum İçel Alışveriş Merkezi’nde '3. Dilek Ağacı' standını açan İçel Barosu, çocukların dileklerini kabul etti. Stantta, Baro Başkanı Alpay Antmen ile Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Ece Kovan Demirtaş da hazır bulundu.

Etkinlik ile ilgili konuşan Baro Başkanı Antmen, bugünün çocuklarının yarının yetişkinleri olduğunu ifade ederek, "Onların sağlıklı bireyler olarak yetiştirilip, ülkeye, dünyaya yararlı birer insan olmaları önemli. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği ve bu yıl 93. yıldönümünü kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutlamaya hazırlanıyoruz. Tüm dünya çocuklarının barış, kardeşlik, huzur ve refah içerisinde yaşaması için bizler de elimizi taşın altına koyma mücadelesi veriyoruz. Etkinliğimizin de bu çerçevede toplumumuza fayda sağlamasını temenni ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA