Darende'deki Din Görevlileri Kutlu Doğum Haftası Dolayısıyla Kan Bağışında Bulundu

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Darende ilçesindeki din görevlileri Türk Kızılayı'na kan bağışında bulundu.

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'ne stant kuran Malatya Kızılay kan merkezi ekipleri, din görevlileri ve vatandaşlardan kan bağışı aldı. Kampanyanın açılışında ilk kan bağışını Darende Müftüsü Ahmet Varol yaptı. Müftü Varol, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle gerçekleştirdikleri faaliyetler içerisine Kızılay'a kan bağışını da eklediklerini belirterek, "Kan vermek sağlık için faydalıdır. Kampanyanın başlangıcında da örnek olmak amacıyla ilk bağışı yapmayı tercih ettim. Bağışlanan kanların hastalarımıza şifa olmasını hayat kurtarmasını diliyorum" dedi.

Darende Din Görevlileri Derneği Başkanı Bahri Sevindir de "Verdiğimiz kanlarla bir hayat kurtarırsak, insanlara faydalı olursak kendimizi bahtiyar hissederiz" ifadesini kullandı.

Kampanyaya vatandaşlar da katıldı.

-Anadolu Gençlik Derneği'nden konferans-

Anadolu Gençlik Derneği Darende temsilciliği Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla "Geleneksel Asr-ı Saadet Programları" konferansı düzenledi.

Esnaf Kefalet Salonu'ndaki konferansı Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Genel Başkan Yardımcısı Baki Öztürk verdi. Hazreti Muhammed'i en güzel şekilde anmanın, O'nu anlamaktan geçtiğini vurgulayan Öztürk, "Nasıl yaşardı, nelere dikkat ederdi, nasıl yerdi, nasıl ibadet eder, ibadetlerinde nelere dikkat ederdi bunları çok iyi bilmeliyiz. Bugün insanlık peygamberi anlamadığı için sorunlardan, kaoslardan kurtulamıyor. İnsanlık ona muhtaçtır" diye konuştu.

Hazreti Muhammed'in "Ahir zamanda sizden iki şeyden korkuyorum, birincisi ölüm unutulacak diğeri de, dünyaya çok meyledilecek" hadisini hatırlatan Öztürk, "Maalesef günümüzde bizlerin çocuklarımızın televizyon seyretmekten ölüm aklına gelmiyor getirilmiyor. Bizlerin, bir an önce kendimize gelmemiz peygamberi anlayan, anlatan ve yaşatan bir toplum oluşturmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Çocukların şiir ve ilahiler okuduğu programda, Hazreti Muhammed'in hayatını konu alan sinevizyon sunumu gerçekleştirildi.

Programa, Saadet Partisi Darende İlçe Başkanı Hamit Özbey, Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erhan Berk ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Aslan Tektaş

Yayıncı: Tuba Karahan
Kaynak: AA