Bayık, PKK'nın Hangi Şartlarda Çekileceğini Açıkladı

Cemil Bayık, TBMMde yasal düzenleme yapılmadan çekilme olmayacağını söyledi.

Bayık, PKK'nın Hangi Şartlarda Çekileceğini Açıkladı
PKK 'nın Kandil 'deki yöneticilerinden Cemil Bayık, Rudaw adlı Kürtçe gazeteye yaptığı açıklamada, TBMM 'de yasal düzenleme yapılmadan çekilme olmayacağını söyledi. Çözüm sürecinde sadece PKK 'lıların çekilmesinin konuşulduğunu ve bu yaklaşımın yanlış olduğunu söyleyen Bayık, şöyle konuştu:

'ÇEKİLME TALİMATI YOK '


“Süreç sadece PKK 'nın ateşkes ilan edip geri çekilmesi değildir. Türkiye parlamentosunun bu konuda adımlar atması lazımdır. Abdullah Öcalan 'ın başlattığı süreç anlaşılmak istenmiyor. 'PKK ateşkes ilan etti ve geri çekilecek, sorun bitecek ' anlayışı doğru değildir. PKK 'nın geri çekilmesi, Kürt sorununun demokratik siyaset ile çözülmesinin bir adımıdır, bir parçasıdır. Şartlar yerine getirilene kadar geri çekilme olmaz. Kürt kimliğinin tanınması, eşit, adil ve özgür bir yaşam istiyorlar. Bunlar olmaz ise gerillayı buna razı edemezsin. Şimdiye kadar kimse geri çekilme konusunda talimat vermedi.”

Bayık ayrıca, Kürt lider Mesut Barzain 'nin sürece desteğinin demeçlerde kalmamasını isteyerek, “Üzerlerine düşen rolü oynamalarını bekliyoruz” dedi.

'BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜK '


Cemil Bayık, bir süre önce gündeme gelen Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştükleri iddialarını ise, “Öcalan gönderdiği mektupta Başkan Barzani 'ye selam ve saygılarını iletmiş. Çözümdğ üzerine düşen rolü yerine getirmesini istemiştir. Neçirvan Barzani ile görüştük. Barzani ve Kürdistan hükümeti ile görüşmelerimiz aleni ve açıktır” diye yanıtladı.