”başkanlık, Diktatörlüktür Sistemi Değil, Muhalefet Konuyu Çarpıtıyor”

Canik Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, muhalefetin başkanlık sistemi konusunu çarpıttığını belirtti.

”başkanlık, Diktatörlüktür Sistemi Değil, Muhalefet Konuyu Çarpıtıyor”
Başkanlık sisteminin diktatörlüktür sistemi olmadığının altını çizen Köktaş, seçmenin hem parlamentoyu hem de başkanını seçmesini istediklerini söyledi.

Canik Kültür Merkezi’nde yapılan Canik Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, çözüm süreci ve başkanlık sistemi başta olmak üzere birçok konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Parti iktidarının çalışmalarıyla ülke meselelerine parmak basıp sosyal, kültürel, ekonomik, eğitim, sağlık, ulaştırma ve benzeri birçok alanda sorunları çözdüğünü, milletin beklentilerine dertlerine çare bulduğunu ifade eden Köktaş, çözüm sürecinin amacının terörü bitirmek olduğunu ifade etti.

Ülkenin kanayan yaralı terörü bitirmekte kararlı olduklarının altını çizen İl Başkanı Fuat Köktaş, “'Çözüm, Baldıran zehrini içmekse, biz o baldıran zehrini içeriz, yeter ki bu ülkeye huzur gelsin' anlayışı içinde hareket ediyoruz. Bu çözüm süreci, milli birlik ve kardeşlik projesidir. Muhalefetin ve farklı grupların provokasyonlarına aldırmadan hedefe odaklanmalıyız. Bu terör belasından kurtardığımız takdirde Türkiye’nin yatırımcılar bakımından ne kadar güvenli olduğunu, ne kadar büyük sıçrama yapacaklarını hesap edin. Bu süreç Etnik ve mezhep itibariyle ayrım yapmadan 76 milyon insanımızın refah seviyesini de yükseltmede büyük bir yol kat edecektir.” değerlendirmesinde bulundu.
“BAŞKANLIK SİSTEMİ; DİKTATÖRLÜK DEĞİL”
Başkanlık sistemiyle ilgili tartışmalara da değinen AK Parti Samsun İl Başkanı Köktaş, “Bu bir diktatörlüktür sistemi değildir. Muhalefet konuyu çarpıtarak, 'Biz parlamentosuz bir sistem istemiyoruz.' diyor. Yani başkanlık sistemini parlamentosuz bir sistem zannediyor. Şu anki sistemde seçmen parlamentoyu seçiyor ve yürütme içinden çıkıyor. Yani yasama organının içinden bir yürütme çıkıyor, bakanlar ve başbakan oradan seçiliyor. Dolayısıyla parlamenter sistemde zayıf koalisyonlar olursa parlamento çalışamaz oluyor. Biz diyoruz ki seçmen hem parlamentoyu seçsin hem başkanı seçsin. Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Türkiye Başkanlık Sistemini Konuşuyor' adlı kitapçıkta soru ve cevaplarıyla başkanlık sistemi anlatılıyor. Bu kitapçıkları tüm ilçe başkanlıklarımıza da gönderdik.“ şeklinde konuştu.

Köktaş, şehit yakınları, gaziler ve terör mağduru sivillere yönelik yapılan yeni düzenlemelerin büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi .