Adana ve Osmaniye'ye 11 Yeni Bal Ormanı Kurulacak

Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, arıcılığın geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Adana ve Osmaniye'da 11 yeni bal ormanı kurulması için çalışma yaptıklarını bildirdi.

Kozan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer ve Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan'daki bal üreticilerinin önemli bir kısmının ortağı olduğu Binboğa Bal Kooperatifi'nin üyelerini bilgilendirmek amacıyla hizmet binasında düzenlediği genel kurul toplantısına katıldı.

Acer, burada yaptığı konuşmada, dünyada bal ihtiyacının büyük bir bölümününün Türkiye'den karşıladığını hatırlattı. Türkiye'de arıcılığın geliştirilmesi için bal ormanları kurulmasına başlandığını kaydeden Acer şunları söyledi:

-Arıcılıkla uğraşan kardeşlerimizin çalışmalarından daha fazla verim elde edebilmesi için bal ormanlarını kurmaya başladık. İçel-de bir yılda 20 bal ormanı kurduk. 3'ü Osmaniye'de 8'i Adana ve Kozan'da olmak üzere 11 yeni bal ormanı kurmayı hedefliyoruz. Adana-da balcılığın önde gelen merkezinin Kozan ve çevresi olduğunu bilerek arıcılarımızın tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı yeni bal ormanları oluşturacağız. Arıcılarımız çok rahat bir şekilde kendi evlerine girer gibi ormanlarımızda arıcılık yapacaklar. Bu bir devrimdir. Bunu bize sağlayan büyüklerimize ve devletimize şükran borçluyuz"

Belediye Başkanı Özgan ise arıcılığın ilçe için önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirterek, "İlçemizde yüzlerce arıcı ailesi bu sektörden geçimini sağlıyor. Binboğa Bal Kooeratifi'de Kozan'ın olduğu kadar,ülkemizin de önemli bir değeridir. Bölgemizde bal ormanlarının kurulması ile sektöre önemli bir katkı yapılmış olacak" ifadelerini kullandı.

Genel kurul toplantısına Adana Arıcılar Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu, Ticaret İl Müdürü ve Bakanlık Temsilcisi Adnan Ekiz, Kozan Orman İşletmesi Müdür Yardımcısı Şensu Küçükateş, Binboğa Bal Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Zararsız ve kooperatif üyeleri katıldı.

Muhabir: Volkan Varan

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA