14. Tarım ve Seracılık Festivali Etkinlikleri Kapsamında Yapılacak Yağlı Güreşlerin Ağalığını Kazanan Çetin, Ağalık Parasını Torba İle Getirerek Güreş Tertip Komitesine Verdi

Kumluca'da bu yıl 14'üncüsü 24-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında yapılacak yağlı güreşlerin ağalığını kazanan Yasin Çetin, ağalık parasını güreş tertip komitesine teslim etti.

Geçen yılki festival etkinlikleri kapsamında, bu yılın güreş ağalığı için yapılan açık artırmayı 222 bin lira vererek kazanan iş adamı Çetin, parayı vermek amacıyla belediye binasına geldi. Çetin'i Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve güreş tertip komitesi üyeleri karşıladı.

Çetin, daha sonra güreş tertip komitesi üyelerine yanında getirdiği torbada bulunan ağalık parasını teslim etti.

Çetinkaya, Kumluca yağlı güreşlerinin Türkiye'de marka olduğunu, ağalık ücretiyle de büyüklüğünü gösterdiğini söyledi.

Kırkpınar güreş ağalığının 200 bin liraya satıldığını hatırlatan Çetinkaya, Kumluca güreş ağalığınına ise 222 bin lira verildiğini söyledi.

Yöre insanının ata sporu yağlı güreşe ilgisinin büyük olduğunu, güreşleri sahiplendiğini vurgulayan Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Bugün bunu en iyi şekilde gösteriyoruz. Güreşlerimizde bugüne kadar ağalık yarışına çıkan herkes, er meydanında hangi miktara ağalığı aldıysa parayı, güreşlerde kullanılmak üzere komitemize teslim etmiştir. Bugün de öyle bir gün yaşıyoruz. Kendi evladımız, genç iş adamı güreş ağamız geçen yıl er meydanında aldığı ağalık ücretini komitemize teslim ediyor. Kendisini kutluyoruz, Allah kendisine bol kazanç versin."

Çetin de yağlı güreşi sevdiğini, bu nedenle gelecek nesiller aktarılması için maddi destek sağladığını söyledi.

Bundan sonra da güreşe katkılarının süreceğini ifade eden Çetin, "Paramızı bu topraklardan kazanıyoruz, kazancımızı yine bölge halkımızın yoğun ilgi gösterdiği ata sporumuzun gelişmesi için harcıyoruz" dedi.

Güreş tertip komitesi üyeleri, daha sonra Çetin'in getirdiği parayı sayarak teslim aldı.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA