Rektör Aygün Attar, Gülsüm Kabadayı'yı Ziyaret Etti

Giresun Üniversitesi Rektörü Aygün Attar, Antalya'da 2008 yılında geçirdiği trafik kazasından sonra felç olan ve üzerinden kimliği çıkmayan 'Umut' ismi konulan gencin bakımı üstlenen Gülsüm Kabadayı'yı evinde ziyaret etti.

Giresun Üniversitesi Senatosu'nun mart ayı toplantısında 'Yılın Annesi' seçtiği Kabadayı'yı, Rektör Aygün Attar evinde ziyaret etti. Ziyareti sırasında Umut'u defalarca öpen ve elini biran bile bırakmayan Aygün Attar, olaydan ilk olarak Rus televizyonundaki bir programdan haberi olduğunu söyledi.

Umut'u Rus televizyonundan gördüğünü belirten Attar, "Sonra hikayesini dinledim. Çok duygulandım, çok etkilendim. Bir anne olarak, bir kadın rektör olarak o gece uyuyamadım. Çok mutluluk duydum. Ülkemde, vatanımda, toprağımda, milli değerlerin kültürel değerlerin böyle muhafaza edip hem kimliğimiz, dinimiz gereğince bu kadar sevap olan bir işi gönüllü bir şekilde gerçekleştiren bit anne olması beni çok mutlu etti. O gece duygularımız satırlara döktüm." ifadelerini kullandı.
Attar, Gülsüm Kabadayı'ya yönelik yazdığı metni de okudu. Gülsüm Kabadayı'nın din, dil, ırk, etnik ayrım gözetmeksizin bir insana bakarak dünyaya güzel bir mesaj sunduğunu belirten Attar, üniversite olarak bu davranışından dolayı senatosu kararıyla Gülsüm Kabadayı'ya 'yılın annesi' payesini verdiklerini hatırlattı.
Umut'la Rusça konuşmaya çalışan Attar, el ve mimik hareketleriyle Umut'un kendisine cevap verdiğini ifade etti.