Egemen Bağış: Birinin burnu kanarsa Bahçeli bunun hesabını veremez

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün garantisi AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Egemen Bağış: Birinin burnu kanarsa Bahçeli bunun hesabını veremez
Bağış, Şanlıurfa'da bir otelde gerçekleştirilen AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 8. Bölge Toplantısı'nda, "Hükümet İcraatları" konulu konuşmasında, son 11 yılda AK Parti hükümetinin kişi başına düşen milli geliri 3 kat artırdığını belirtti.

Türkiye'nin tarih boyunca uluslararası birçok platformda sadece AK Parti hükümeti döneminde üst düzeyde temsil edildiğini aktaran Bağış, Türkiye'nin hızla değişerek geliştiğine dikkat çekti.

Ecdadın hayalini kurduğu ve uğruna kıtaları aştığı hedefleri birlikte gerçekleştireceklerini dile getiren Bağış, "AB sürecinde önemli olan o standartları yakalamaktır, aynı zamanda Almanya'daki otoban standartlarını ülkemizdeki insanların da yaşayabilmesini sağlamaktır'' dedi.

Türkiye'nin AB fonlarından son yıllarda ciddi oranda faydalandığını dile getiren Bağış, herkesin daha fazla desteği Türkiye'ye getirebilecek yönde araştırma yapması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de birçok ilklerin AK Parti döneminde yaşandığını anlatan Bağış, "Çözüm sürecini tek bir cümleyle özetlemek gerekirse Anayasa'daki 'Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşları eşittir' maddesinin uygulamaya geçirilme sürecidir. Elinizi vicdanınıza koyun. Anayasada yazıldığından beri öyle yazıyor, eşit miydik- Bu ülkede mağdur edilmeyen kimse yoktu ki" ifadelerini kullandı.

-"Birinin burnu kanarsa Bahçeli bunun hesabını veremez"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki görüşlerine katıldığını ifade eden Bağış, şöyle devam etti:

"O akil insanlardan birinin burnu kanarsa Bahçeli bunun hesabını veremez. Onun için kendisi gerçekten vatansever ve milliyetçiyse, bu milleti önemsiyorsa onu ciddiyete ve bu ülkeyi sevmeye davet ediyorum. Rahmetli Türkeş, 'Biz ne kadar Türk'sek onlar o kadar Türk'tür. Onlar ne kadar Kürt'se ise biz de o kadar Kürt'üz' demişti. Rahmetli Türkeş, Leyla Zana'dan bahsederken, 'Leyla benim bacımdır, benim birçok Kürt akrabam var' demişti. Sayın Bahçeli, merhum Türkeş'in kemiklerini sızlatmaktan vazgeç."

Türkiye'nin bölünmesini dillendirenlere açık ve net mesaj vermek istediğini ifade eden Bağış, "Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün garantisi AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Hiçbir ülke gibi Türkiye'de kardeşlikle bölünmez, aksine ülke kalleşlikle bölünür. Aramıza fitne fesat sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz."

Muhabir: Rauf Maltaş-Burhan Sansaroğlu-Selen Tonkuş / Ömer Fansa

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA