Prof. Dr. Günay, Doğum Gününde Kendi Adını Taşıyan Kütüphaneyi Açtı

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, doğum gününde kendi adını taşıyan kütüphanenin açılışını yaptı.

Prof. Dr. Günay, Doğum Gününde Kendi Adını Taşıyan Kütüphaneyi Açtı
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Senatosu’nca alınan karara göre, merkez kampüste yapılan tam donanımlı kütüphaneye, 2008 yılından bu yana YÖK üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Günay’ın adının verilmesi Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda sinevizyon gösterileri ve plaket töreniyle başlayan açılış törenine Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ın yanı sıra YÖK Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, eski YÖK üyeleri Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Prof. Dr. Halis Ayhan ve akademisyenler katıldı.

Programda konuşan ÖSYM Başkanı Demir, “Benim kişisel hayatımda önemli dönüm noktaları oluşturmuş değerli hocamız adına tahsis edilmiş bir kütüphanenin açılış törenine katılmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bir Anadolu çocuğu olarak bu noktaya gelmiş, hayatını iki defa feda etmiş bir büyüğümüz için yapılan bir törenin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Böyle bir isim vererek bu etkinliği düzenleme cesareti gösterdiği için üniversite rektörümüzü de kutluyorum.” dedi.

PROF. DR. GÜNAY: KÜTÜPHANELER ÜNİVERSİTELERİN DENİZ FENERİDİR
Kütüphanelerin üniversiteler için önemine değinen Prof. Dr. Durmuş Günay, şunları söyledi: “Türkiye’de halk kütüphanelerinde 15 milyon 621 bin 428, ülkedeki bütün üniversite kütüphanelerinde ise toplam 11 milyon 697 bin 790 kitap bulunuyor. Bu rakamlar ABD ve İngiltere’yle karşılaştırıldığında oldukça yetersizdir. Dünyanın en büyük kütüphanesi Amerikan Kongre Kütüphanesi’dir. Yaklaşık 30 milyon cilt kitap bulunurken, bu rakam Harvard ve Boston üniversitelerinde 15’er milyondur. Oxford Üniversitesi’nde ise 9 milyon kitap bulunmaktadır. Bu durumda Türkiye’deki bütün üniversitelerdeki toplam kitap sayısının Harvard Üniversitesi’ndeki 15,5 milyon kitap sayısına bile ulaşamadığını görüyoruz. Kütüphane bir üniversitenin en önemli birimidir. BEÜ, Batı Karadeniz’de ülkemizin deniz feneri gibidir, kütüphane de üniversitelerin deniz feneridir. Bilim denizine bakan her kişi, fenerlere bakarak yolunu tayin eder.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Erol Ayyıldız tarafından Prof. Dr. Günay’a hizmet ödülü takdim edildi.

PROF. DR. DURMUŞ GÜNAY KÜTÜPHANESİ AÇILDI
Daha sonra davetlilerle birlikte kendi adını taşıyan kütüphanenin açılışını gerçekleştiren Prof. Dr. Durmuş Günay, kütüphaneyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

KÜTÜPHANEYİ GEZERKEN YAŞ PASTA SÜRPRİZİ
Bu arada 60. yaşına giren Günay’a doğum günü sürprizi yapıldı. Kütüphaneyi gezerken pasta sürpriziyle karşılaşan Prof. Dr. Günay, davetlilerin alkışları eşliğinde pastayı kesti.

24 SAAT AÇIK KÜTÜPHANE
Bülent Ecevit Üniversitesi’nce açılan Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, öğrencilere 33 bin 804 basılı kaynağın yanında, 3 milyon 100 bin 250 elektronik kaynağa haftanın 7 günü 24 saat boyunca erişim olanağı sunuyor.