Mersin'de Balık Ekmek İzdihamında Kadınlarla Çocuklar Birbirini Ezdi

İçel'de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ekmek arası balık dağıtımı sırasında izdiham yaşandı.

Yetkililerin sıraya geçilmesi için yaptığı uyarıya aldırmayan kadın ve çocuklar adeta birbirini ezdi. İzdiham nedeniyle görevliler kızartma yapamazken bazı kadınların geride kalan ekmekleri poşetleri ile birlikte götürmesi dikkat çekti. Uçurtma dağıtımı için gelen araç da izdiham nedeniyle dağıtımı yarıda bırakarak alandan ayrılmak zorunda kaldı.
İçel'de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Merkez Birliği Atatürk Parkında ekmek arası balık dağıttı.

Görevliler tarafından çadırın içinde kızartılan 750 kilo balık ekmeklerin arasına konularak dağıtım saati beklenmeye başlandı. Önce sıraya giren vatandaşlara ilk olarak balık ekmekleri İçel Müftüsü Ali Melek ve Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Ali Güney verdi. Ancak daha sonra sıraya girmeyen vatandaşlar izdihama neden oldu. Bunun üzerine görevliler balık ekmeğin bulunduğu poşeti dışarı götürerek burada dağıtmak istedi. Ancak burada da sıraya girmeyen kadın ve çocuklar adeta birbirlerine ezdi.
İzdihama engel olunamaması üzerine olay yerine polis ekipleri çağrıldı. Polis ekipleri de izdihama engel olamadı. Kadın ve çocuklar birbirlerinin elindeki balık ekmekleri almaya çalıştı. Ekmek arası balığın bitmesi üzerine kalabalık çadırın içinde kalan ekmeklere hücum etti. Kimisi ekmekleri kucağına yığarken bazıları ise poşetleri ile götürdü. Bu sırada küçük iki çocuğun birbiriyle ekmek için kavga etmesi dikkati çekti. Öte yandan uçurtma dağıtımı için gelen araç ise dağıtım sırasında yaşanan izdiham nedeniyle geri döndü.