Kıyafetleri İle Dalga Geçilince Okulu Bıraktı

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bir barakada babaannesi ve dedesiyle yaşayan 9 yaşındaki Özgür B.

Kıyafetleri İle Dalga Geçilince Okulu Bıraktı
, arkadaşlarının kıyafetleriyle dalga geçmesi nedeniyle okula gitmiyor.

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bir barakada, babaannesi Nurten İşçi (58) ve dedesi Ahmet İşçi (60) ile birlikte yaşayan Özgür B. (9), babasını 3 aylıkken kaybettiğini, annesi tarafından da terk edildiğini anlattı. Tekkeköy-Kerimbey İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Özgür B., sınıf arkadaşları üzerinde yeni kıyafet olmamasından dolayı alay ettikleri için 1.5 aydır okula gitmediğini belirterek, "Arkadaşlarım elbisem yırtık diye benimle dalga geçiyor. Ben de okula gitmedim. Hurda toplayıp satıyoruz. Ondan dolayı 1,5 aydır okula gitmiyorum" şeklinde konuştu.

Son 4 yıldır naylon brandalarla yaptıkları barakada yaşam mücadelesi veren aile geçimini kağıt ve hurda toplayarak sağlarken, babaanne Nurten İşçi ve dede Ahmet İşçi durumlarının çok zor olduğunu ve yetkililerden yardım beklediklerini belirtti.

İşçi çifti, "Biz çok zor durumdayız. Torunumuz 3 aylıkken yetim kaldı. Ona ve kendimize zor bakıyoruz. Bizim geleceğimiz bitti, onun geleceği var. Kıyafetleri olmadığı için arkadaşlarından utanıyor ve okula gitmiyor" dedi.

Kaynak: İHA