Kalkınma Bakanı Yılmaz: “Türkiye’nin En Önemli Ayak Bağı Terördür”

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin ilerlemesindeki en büyük ayak bağının terör olduğunu söyledi.

Kalkınma Bakanı Yılmaz: “Türkiye’nin En Önemli Ayak Bağı Terördür”
Bingöl’de Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı’na Bakan Yılmaz ve çok sayıda partili katıldı.

Bakan Yılmaz, terörün yol açtığı dolaylı maliyetlerin doğrudan maliyetlerden daha fazla olduğunu ifade etti.

Terörün neden olduğu dolaylı zararların çok büyük olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, “30 yıldır bölgemizde, ülkemizde yaşanan bir çatışma, bir terör hadisesi var. Bunun en büyük bedelini gerçekten bu bölgemizde yaşayan insanlar çektiler. Bütün ülkemize bir kayıp getirdiği şüphesiz. Fakat en büyük kaybı da bizler, sizler yaşadınız. Öncelikle terörün bir doğrudan maliyeti var. Can kaybı, mal kaybı olarak verdiği zararlar var. Bunlar terörün doğrudan maliyetleri. Fakat inanın bu doğrudan maliyetler, dolaylı maliyetlerin yanında çok düşük kalıyor. Bir de dolaylı maliyetler var. Terör var diye yaylalarımızı kullanmamamız, hayvancılığa bunun verdiği zarar, tarıma verdiği zarar. Terör olduğu için bu bölgeye turistin gelmemesi, insanların gelmemesi. ‘Terör bölgesi’ diye bir imaj oluştuğu için nitelikli elemanın gelmemesi. Terör var diye o bölgede özel sektörün gelip yatırım yapmaması. Bakın bütün bunlar terörün dolaylı maliyetleri. Bunların bir kısmının bile parasını hesap etmek bile gerçekten çok zor. Hem ülkemize hem bu yörelerimize büyük kayıp bunlar. Biz yıllar yılıdır maalesef bu kayıpları yaşıyoruz” dedi.

“GÖNÜLLERDEKİ TAHRİBATI ÖLÇMEK MÜMKÜN DEĞİL”
Bakan Yılmaz, 30 yıldır devam eden terörün gönüllerde meydana getirdiği tahribatın ölçmekle mümkün olmadığını söyledi.

Yılmaz, “Bunun da ötesinde bu terörün bir maliyeti var ki. Onu ölçmek hiç mümkün değil. O da gönüllerde oluşturduğu tahribat. İnsanların birbirlerine şüpheyle bakması, güvenin ortadan kaybolması, kardeşlik hukukunun zayıflaması. İnsanların iç dünyalarında meydana gelen tahribat. Bütün bu maliyetlere biz katlanmak zorunda değiliz. Maalesef 30 yıldır bizi boş yere bu işlerle uğraştırdılar. Enerjimizi çok daha verimli yerlere harcayacağımıza maalesef bu sorunla boğuşmak zorunda kaldık” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ AYAK BAĞI TERÖR”
Türkiye’nin ilerlemesindeki en büyük ayak bağının terör olduğuna vurgu yapan Kalkınma Bakanı Yılmaz, Türkiye’nin dünyada çok daha etkili bir ülke haline gelmesini istemeyenlerin ısrarla bu sorunun devam etmesini istediklerini söyledi.

Yılmaz, “Türkiye’nin en önemli ayak bağı bu. Bir taraftan ne diyoruz, 2023 hedeflerimiz var. Çok daha üst sıralara çıksın diyoruz. Türkiye’nin güçlenmesini, büyümesini, dünyada çok daha etkili bir ülke haline gelmesini istemeyenler ısrarla bu sorunun devam etmesini istiyor. İçerde de buradan siyasi rant elde edenlerde yine maalesef bu sorunun çözülmesinde çok hoşlanmıyorlar. Ama biz AK Parti olarak başından beri, kuruluşundan beri olağanüstü hali biz kaldırdık, memleketin önünde tabu haline gelmiş birçok meseleyi biz birer birer çözdük. Sabahtan akşama kadar 24 saat yayın yapan Kürtçe-Zazaca yayın yapan kanalı biz kurduk. Hapishanelerde bile anne ile çocuğun anadilde konuşmasına müsaade edilmezken bunu biz kaldırdık. Üniversitelerde enstitüleri biz açtık. Ve bunları biri bizi zorladığı için yapmıyoruz. Bakın bu çok önemli, biri bizi zorladığı için yapmıyoruz. Doğru bildiğimiz için yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“GÖNÜL BAĞI OLMADAN HİZMETLERİN DE BİR ANLAMI YOK”
Bakan Yılmaz, hiçbir dönemde bu kadar hizmetin ve bu kadar ilginin bu bölgelere olmadığını dile getirerek, “Sadece hizmet yetmez. İstediğiniz kadar hizmet edin. Her tarafı altından yapın, her tarafı maddi olarak donatın. Gönül bağı olmadan hizmetlerin de bir anlamı yok. Gerçekten bizim vatandaşımızla gönül bağımızı kurmamız çok çok önemli. AK Parti’nin siyaset anlayışının özünü bu oluşturuyor zaten” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda İl Koordinatörü Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Bingöl Milletvekili Eşref Taş da birer konuşma yaptı.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, toplantının ardından Elazığ’daki İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katılmak üzere Bingöl’den ayrıldı.
Kaynak: İHA