Destici, Türk Ocakları Genel Başkanı Öz’ü Kabul Etti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Devletle PKK arasında veya devletin iki kurumu arasında 'çekilme süreci' ile ilgili bir protokol imzalanırsa, yazılı bir anlaşma yapılırsa bu PKK'ya uluslararası arenada meşruiyet kazandırır” dedi.

BBP Genel Başkanı Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz ve beraberindeki heyeti kabul etti. Destici, kabulde yaptığı konuşmada, BBP ile Türk Ocakları'nın her zaman çok yakın diyaloğu olduğunu belirtti.

'Türk Ocakları'nın BBP'nin misyonunun beslendiği pınarlardan biri olduğunu' söyleyen ve Türk milliyetçiliği fikrinin yaşatılması, milli birliğin ve beraberliğin tesis edilmesinde Türk Ocakları'nın önemli görevler üstlendiğini ifade eden Destici, Türk Ocakları ile her zaman fikir alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. Gerçekleşen ziyarette Destici, gündemdeki konulara ilişkin görüş ve değerlendirmelerde de bulundu.

Destici, “Adına, İmralı ve sonra da çözüm süreci dediler. Ancak, PKK ile müzakere oluştu. Bu süreçte İngiltere, Amerika, İsrail ve Barzani'nin olmadığını kimse söyleyemez. Biz bu sürecin karşısında olduğumuzu belirttik. PKK'nın muhatap alınmasını hiç doğru bulmuyoruz. Çünkü resmen şunu söylemiş oluyorsunuz; 'Kürt vatandaşlar, sizin temsilciniz bunlar'" dedi.

"Devletle PKK arasında veya devletin iki kurumu arasında 'çekilme süreci' ile ilgili bir protokol imzalanırsa, yazılı bir anlaşma yapılırsa bu PKK'ya uluslararası arenada meşruiyet kazandırır" diyen Destici, Türkiye'nin PKK'nın, Avrupa'da terör örgütü listesine alınması için çok uğraştığını hatırlattı.

Destici, "Bu ve buna benzer bir düzenleme yapılırsa, teröristlerin meşru hale gelerek Avrupa nezdinde ve dünya nezdinde terör örgütü listelerinden çıkarılmasının kapısını açar. Özgürlük için mücadele eden gerillalar haline dönüşür” dedi.

Bu durumda kapıyı Türkiye’nin açmış olacağını öne süren Destici, “Bütün bunlara rağmen PKK biter mi yok. 'PKK, silah bırakacak' denmiyor. Sadece, 'silahlı unsurlar sınır dışına çıkacak' deniyor, Kim çıkacak sınır dışına. Elinizde terörist listesi mi var. Kaldıkları mağaralara dahi ulaşamıyorsunuz. PKK'nın sınıra yakın 10 kilometre uzaklıkta hapishanesi var. Daha bunu tespit edememişsiniz. Suriye'nin kuzeyinde PYD ile bölgesel yapılanma kurdular. Kerkük'ün, Türkmenlerden arınması mı sağlayacaksınız veya PKK'nın, Barzani’nin kontrolüne geçmesi için çalışma yapılırsa bu mu Türkiye’nin hayrına olacak. Eylemsizlik kararı alabilirler. Uluslararası alanda onları destekleyen ağabeyleri de böyle diyor zaten. 'Toparlanman gerekiyor. Sen akıllı ol' deniliyor. 'Seni şimdiye kadar destekledik bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz.' diyorlar. Anketler düzenliyorlar. Sürecin karşısında duranlara da basit cümlelerle saldırıyorlar. ‘Sen, barış istemiyor musun, kan mı istiyorsun' diye. Böyle derken de, Türkiye'yi kamplaştırıyorlar” diye konuştu.

Kaynak: İHA