AK Parti’li Kapusuz Gazetecilerle Bir Araya Geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Diyarbakır’da görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

AK Parti’li Kapusuz Gazetecilerle Bir Araya Geldi
Çeşitli incelemeler yapmak üzere Diyarbakır’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, gazetecilerle bir araya gelerek, çözüm sürecini değerlendirdi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde yapılan görüşmeye Diyarbakır’da görev gazetecilere sürdürülen çözüm süreci anlatan Kapusuz, AK Parti’nin bu süreci başarıya ulaştırmak için çaba sarf ettiğini dile getirdi. Kapusuz, “Bu topraklarda, önemli bir sıkıntının son bulması için, çok ciddi bir çaba ortaya konulmuştur. Bu çaba toplum tarafından desteklenmektedir. Ufak tefek farkı tepkiler, yansımalar hoşa gitmeyen görüntüler olsa bile Türk halkı bu konuya çok duyarlı davranıyor. Özellikle hükümetin kararlı duruşu, bu konuda samimi oluşu ve atmış olduğu adımlar herkes tarafından taktir edilmektedir. Bugüne kadar, her alanda olduğu gibi bu alanda da cesaretle adım atan AK Parti, bu süreci tamamlamak ve başarıya ulaştırmak için samimiyetle çabasını ve gayretini sürdürmektedir” dedi.

Bir gazetecinin, PKK’nın silahlı unsurlarının sınır dışına çıkmaları konusunda çalışmaları sormasını üzerine yanıt veren Kapusuz, “Bazı konularda, giriş konusun bilginizin olmadığı gibi çıkış konusunda da bilginiz olmayabilinir. Bunları çok fazla öne çıkarmaya gerek yok. Bu ve benzeri olaylarda, ya katkı verin veyahut susun derler. Ya hayır, ya sus derler. Elbette kafalarda soru işaretleri olabilir. Bir takım beklenilmeyen, istenilmeyen sonuçlarla da karşılaşılabilinir” diye konuştu.

Çözüm sürecine destek vermeyen CHP ve MHP’ye eleştirilerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, şunları söyledi:
“Ben, MHP yöneticileri ve tabanı birbirinden ayırarak değerlendirme yapmak gerekiyor. MHP yönetimi kendi geleceğiyle ilgili olarak, endişeler taşıyabilir ama vicdan ve sağduyu sahibi MHP’ye oy veren kardeşlerimin böyle oyuna gelmeyecektir. Geçmiş tecrübelerde çıkarttıkları derslerle bu oyunları bozacağını düşünüyorum. Ben onların sağduyusuna inanıp, güveniyorum. CHP için ise hakikaten, istikrarsız, tutarsız, kararsız, bugüne kadar söylediklerini, geçmişte söylediklerinin tersine düşmüş siyasi bir ekiptir. CHP Genel Başkan Yardımcı çözüm süreciyle ilgili yaptığı açıklamanın ardında istifa ettirildi. İstifasının sebebi, yapmış olduğu bir araştırmaya göre, kendi tabanlarını önemli bir kısmı, bu sürece destek verdiğini söyledi.

Nasıl olurda sen böyle bir açıklama yaparsın diye baskıya maruz kaldı. Ve sonuç itibariyle istifa ettirildi.”
Kaynak: İHA