Ak Parti İl Başkanı Köktaş: Milletin Onaylamadığı Hiçbir Şeye İmza Atmayız

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, partisinin ilçe başkanları toplantısında çözüm süreciyle ilgili değerlendirmede bulundu.Köktaş, milletin onaylamadığı hiçbir şeye bugüne kadar imza atmadıklarını hatırlatarak, bundan sonra atmayacaklarını kaydetti.

Fuat Köktaş, hafta başında Samsun’da vatandaşlarla buluşacak olan Akil Adamlar Karadeniz Bölgesi Heyeti'nin ziyareti öncesinde çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Köktaş, dağda terör biter endişesiyle hareket edip siyasi varlıklarını teröristin varlığına bağlayan bazı siyasi ve ekonomik çevrelerin, sorunun sokaklara taşınabileceği imasını yaptığının altını çizdi. Kavga eden değil diyalog kuran bir parti olduklarını söyleyen Köktaş, "Onlara da buradan sesleniyorum. Türkiye’nin hukuk ve adalet sistemi çok güçlenmiştir. Bundan sonra illegal davranışta bulunan herkes adalet önünde hesabını ağır bir şekilde ödeyecektir.” dedi.

Türkiye’nin geleceği kimsenin oynamaya hakkı olmadığını vurgulayan Köktaş, "AK Parti yola çıktığında bu millete ne söz verdiyse, seçimlere girerken ne taahhütle bulunduysa bunlardan asla dönmemiştir. Millet ne istediyse, istikamette karar vermiş, bundan sonra da karar vermeye devam edecektir. Milletin tasvip etmediği hiçbir icraata imza atmadığı gibi bundan sonra da atmayacaktır. Bu süreçle alakalı biz üzerimize düşeni yapmakta gayret gösteriyoruz. Liderimize sonuna kadar destek veriyor ve güveniyoruz." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın şehit aileleri ile gazilerin başını öne eğdirmeyeceğini bildiren Köktaş, "Güneydoğudaki terörden beslenen siyasi ve ticari, varlıklarını ve varlıklarının devamını buna borçlu olan bir takım çevreler bu ülkeyi 12 Eylül 1980’e taşımıştır. Bugün de uzantıları terör bitecek diye çözüm sürecini baltalamayla, sulandırmayla meşgul olan bir takım çevreler yine işbaşındadır. Ama AK Parti’ye oy veren hiç kimsenin başı eğilmediği gibi bundan sonra da eğilmeyecektir. Çözüm sürecinde ne şehitlerimizin kemiklerinin sızlayacağı, ne şehit yakınlarımızın gururunun onurunun incineceği ne de gazilerimizin başını öne eğdirecek bir imza atacağız. Buna sayın başbakanımız müsaade etmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Terörün bitmesinin Türkiye’ye sağlayacağı katkılara da değinen Köktaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Çözüm süreci ülkemize var olan ivmesini artırarak katkı sağlayacak. Biz diyoruz ki 2023 hedefi olan ihracatı 500 milyar dolar koyan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, terörden sonra bu hedefe daha rahat ulaşacaktır. Kişi başı 25 bin dolar olacak olan kişi başı milli gelir daha rahat yakalanacaktır."