Rusya Yemen İçin Ekonomik ve Siyasi Yardımlara Hazır

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yemen'de barışın tesisi ve hayat standartının yükselmesi için Rusya'nın elinden gelen yardımı yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Moskova dışındaki Novo-Ogaryovo köyünde bulunan konuk evinde Yemen Devlet Başkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi ile görüşen Putin, Rusya ile Yemen arasındaki ticari ilişkilerin yükselen bir form grafiği çizdiğini ancak bu yükselişin daha hızlı hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Askeri ve teknik alanlarda yeni işbirliklerine işaret eden Putin, iki ülke arasındaki ikili işbirliğinin geliştirilmesi için hala büyük bir potansiyel bulunduğunu kaydetti.

Putin'in resmi davetlisi olarak dün akşam saatlerinde Moskova'ya gelen Yemen Devlet Başkanı Mansur Hadi, bu sabah Kızıl Meydan'daki Meçhul Asker anıtına çelenk bırakmıştı.

Daha sonra Putin'le bir araya gelen Mansur Hadi görüşmede ticaret, enerji ve insani yardımlar başta olmak üzere birçok konuda Rus meslektaşı ile görüş alış verişinde bulunduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Devlet Başkanlığı görevine seçilmesinin ardından Rusya'ya ilk ziyaretini gerçekleştiren Mansur Hadi, yarın Başbakan Dimitri Medvedev ile bir araya gelecek .
Kaynak: İHA