Lüleburgaz’da Dünya Otizm Farkındalık Günü Kutlandı

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Lüleburgaz’da Dünya Otizm Farkındalık Günü Kutlandı
Düzenlenen programda otizme dikkat çekmek amacıyla 200 balon gökyüzüne salındı. Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nce düzenlenen program Halk Eğitim Merkezi’nde başladı.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Türkiye’de Dünya Otizim Farkındalık Günü’nü kutlayan tek kentlerden biri olduğunu dile getirdi.Lüleburgaz’da tek hedeflerinin yaşamaktan mutlu olunacak bir kent yaratmak olduğunu ifade eden Halebak, “Otistik çocuklar bizim çocuklarımız. Ben de bir babayım. Hiç kimse çocuğunun otistik olmasını istemez. Artık bu kentte bazı şeylerin farkında olmamız lazım. Lüleburgaz Rehberlik ve Araştırma Merkezi açıldığından beri Lüleburgaz’da çok yol kat ettik. Biz bu kentte mutlu yaşamak istiyoruz. Ve bu güzelliğe onların da katkı sağlayacağını biliyorum” dedi.

Kırklareli Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanı Barbaros Görkem Şinikoğlu ise, Kırklareli bölgesinde bağlı bulunduğu kurum tarafından takip edilen 47 otizmli birey bulunduğunu dile getirerek, “Bunların 4’ü Lüleburgaz Ticaret Sanayi Odası Özel Eğitim Merkezi bünyesindeki anasınıfında, 7’si 8 Kasım bünyesindeki Otistik Çocuk Eğitim Merkezi sınıfında, 4’ü Ramazan Yaman İlkokulu bünyesindeki O.Ç.E.M sınıfında eğitim ve öğretimlerine devam etmektedir. 2012 – 2013 yılları arasında hizmet bölgemizde 7 öğrencimiz ilk defa tanımlanmış olup 5 çocuğumuz bulundukları bölgede O.Ç. E. M sınıfı olmadığı için kaynaştırma eğitimi kapsamında eğitim öğretimlerine devam etmektedir. Geri kalan otizm tanısı almış bireyler gerek yaş gerekse durumları bakımından örgün eğitim öğretim kapsamında olsalar da devletimizin sağlamış olduğu özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinden ayda 12 saatten az olmamakla beraber yararlanmaktadırlar” dedi.

Şinikoğlu, Kırklareli bazında 5 otizm sınıfı ile Lüleburgaz’ın en fazla otizm sınıfına sahip ilçe olduğunu söyledi.

Halk Eğitim Merkezi’ndeki programın ardından, etkinliğe katılan Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Ali Haluk Karakuş, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, Lüleburgaz Sağlık Grup Başkanı Önder Porsuk ve çocuklar ile aileleri “Otizmin Farkındayız” yazılı tişörtler ile Kongre Meydanı’na yürüdü.Kongre Meydanı’nda 200 otizmli çocuğu temsil eden mavi balonlar katılımcılar tarafından gökyüzüne salındı.Programa katılanlara otizme dikkat çekmek için mavi kurdele ve otizm konulu el broşürleri dağıtıldı.Öte yandan Kongre Meydanı’nda bulunan Ata İş Merkezi binası mavi ışıkla aydınlatıldı .
Kaynak: İHA